Projects AbroadProjects Abroad

Praksisplass i utlandet

Ta din praksis med Projects Abroad

Skal du ha praksisplass i forbindelse med studier? Ønsker du å opparbeide deg relevant arbeidspraksis og utenlandserfaring for å styrke din CV og stå sterkere i jobbsøkermarkedet? Vi har mange muligheter!

10 grunner til å ta din praksis I utlandet

Enten du skal ha obligatorisk eller valgfri praksis eller ønsker å skille deg ut i bunken med søkere til drømmejobben, så vil en praksisplassering i utlandet med Projects Abroad være en god investering. Et utenlandsopphold vil heve din fagkompetanse, gi deg nyttig innsikt i hvordan ditt felt praktiseres i andre kulturer, samtidig som du bidrar på et av våre mange flotte prosjekter. Din praksisplassering tilpasses dine preferanser og kravene fra ditt studiested. 

Praksisplasser innen mange fagfelt

Projects Abroad kan tilby praksisplasseringer i utlandet både for studenter og nyutdannete innenfor disse fagfeltene:

Vi har blant annet arrangert praksisopphold for:

  • studenter innen prosjektledelse fra Westerdals
  • ernæringsstudenter fra Bjørkenes Høyskole
  • sykepleierstudenter fra Universitetet i Stavanger
  • vernepleierstudenter fra Diakonhjemmet høgskole
  • medisinstudenter fra Riga Stradins University
  • veterinærstudenter fra NMBU Veterinærhøgskole

Samarbeid med ANSA

Projects Abroad er den eneste norske formidler av praksisplasser og internship i utlandet som er godkjent og anbefales av den norske studentorganisasjonen ANSA.Godkjenning innebærer at Projects Abroad tilfredsstiller ANSAs krav til blant annet god håndtering av personopplysninger og likeverdig behandling av alle søkere, uavhengig av kjønn, alder, handikap, seksuell legning, religion, nasjonalitet eller etnisk opprinnelse. Godkjenning forutsetter også at risikoanalyser og beredskapsplaner er på plass.

Skreddersydd for dine behov

Vi kan tilby praksisplasser på de fleste av våre destinasjoner. Du velger selv hvor du vil reise og for hvor lenge. Vi strekker oss derfor langt for å lage et opplegg som er tilpasset din situasjon og som oppfyller alle nødvendige krav fra ditt studiested. Det er viktig for oss at både du som student og mottakerinstitusjonene og -bedriftene som verter skal få et godt utbytte av oppholdet ditt.

I praksis betyr dette at vi hjelper deg med å arrangere og ordne alt rundt ditt praksisopphold i utlandet. Vi sørger for at du er godt forberedt før avreise hjemmefra, hjelper deg med nødvendige visum og tillatelser, ordner bosted, forsikring, henting på flyplassen ved ankomst, introduksjonsdag, skaffer kvalifisert veileder og sørger for oppfølging 24/7 under oppholdet ditt. 

Vi har meget fleksible ansatte og samarbeidspartnere, som gjør godt forarbeid for at du skal få ha praksis innenfor akkurat det området du ønsker. I tillegg tilbyr vi grundig personlig rådgivning, slik at du kan være sikker på å velge den destinasjonen og det prosjektet som er mest relevant for din fremtidige karriere.

Hvordan søke om praksisplass i utlandet

Hva med å være praksisstudent på medisin med Projects Abroad i utlandet?

For at vi kunne tilrettelegge for en praksisplass, må du gjøre følgende forberedelser:

  • Skaffe oversikt over hvilke krav som stilles for at praksisen skal kunne godkjennes av ditt studiested
  • Sende oss kravspesifikasjonen fra ditt studiested og fortelle oss hvor, når og hvor lenge du ønsker å reise
  • Få godkjennelse for utenlandspraksis fra ditt studiested
  • Fylle inn vårt søknadsskjema

Finansiering

Våre priser for er like for vanlig frivillig arbeid og praksisplass. Husk at Lånekassen for utdanning gir muligheten for reisestøtte til godkjent praksis i utlandet når praksisoppholdet varer i minst fire uker og er godkjent av ditt studiested i Norge. Støtte til reiser utenfor Norden blir gitt som 35 prosent stipend og 65 prosent lån. Her kan du lese mer om reisestøtte hos Lånekassen.

Kontakt oss for mer informasjon om dine muligheter for praksisplass eller internship i utlandet. Og la deg gjerne inspirere av Frivillig forteller-historier fra andre som reist med oss tidligere.

Her kan du lese mer om frivillig arbeid i utlandet og hvordan du kommer i gang med søknaden din!

Ser du etter internship? Vi kan hjelpe deg med dette også! Her kan du lese mer om internship i utlandet.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲