Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Sport i skolen i Kenya

Oversikt
  • Sted: Nanyuki
  • Rolle: Inspirere barn slik at de får lyst til å lære nye idretter, og undervise i kroppsøvingstimer
  • Alder på elevene: 8-18 år
  • Størrelser på klassene: 15-20
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Gjennom å delta som frivillig på et skolesportprosjekt i Kenya kan du hjelpe til med å undervise barn og ungdom i ulike sportsgrener. Du vil lære bort viktigheten av idrett og inspirere neste generasjons idrettstalenter. Du kan jobbe frivillig på dette prosjektet uten noe tidligere erfaring, men om du har erfaring som trener eller lignende er det bare en fordel.

Gruppebilde av frivillige sammen med et fotballag i Kenya

Du er velkommen som frivillig uansett hvor i livet du er, om du har et friår fra studier, har tatt en pause fra jobb eller om du ønsker en annerledes ferie. Alt vi ber om er at du er interessert i sport, i tillegg til at du har et ønske om å hjelpe andre til å utvikle sine sportsferdigheter.

Kenyanere er svært opptatte av sport, og du vil ofte se barn sparke ball i skolegården eller løpe rundt omkring. Selv om fotball er den mest populære idretten i Kenya, er det likevel mulig å delta i flere andre idrettsgrener, blant annet nettball og volleyball. Barn liker å delta i en rekke sportsaktiviteter så kom gjerne med nye idéer.

Tren sport på skoler og drop-in sentre i Kenya

Frivillige på skolesportprosjektet jobber på barne- og ungdomsskoler, samt drop-in sentre i og omkring byen Nanyuki.

Som frivillig vil du jobbe med undervisning av sport på lokale skoler i løpet av skoleåret. På formiddagene vil du hjelpe til i kroppsøvingstimene og sørge for at hver enkelt elev får delta på ulike aktiviteter, både individuelt og som del av et lag. Du vil jobbe med elever i alle aldre, avhengig av når de har kroppsøving på timeplanen.

På ettermiddagene vil arbeidet blant annet bestå av lagtrening med skolebarn på ulike nivåer. Det langsiktige målet med disse treningene er å forberede elevene til å delta i lokale turneringer. Det kan være at du får jobbe på flere forskjellige skoler i løpet av oppholdet ditt. Det avhenger av hver enkelt skoles timeplan.

Din rolle som frivillig på sportsprosjektet

Frivillige varmer opp før trening sammen med barn i Kenya

I løpet av tiden du jobber frivillig kan du velge å ha fokus på favorittsporten din eller du kan hjelpe til innen ulike idrettsgrener. Gi oss beskjed innen hvilket område du er mest interessert i å arbeide, slik at vi kan finne en passende plassering til deg.

Ved å hjelpe barn og ungdom i Kenya til å delta i sport, hjelper du dem til å bli sterkere og sunnere, men du bidrar også til at de får en følelse av tilhørighet til et lag der alle har samme lidenskap og mål. Dette har igjen positive fordeler for samfunnet siden barna blir engasjert i sunne aktiviteter som gir dem en viktig struktur og et formål.

Skoleferiene i Kenya er i april, august, november og desember. I løpet av denne tiden vil arbeidet i større grad ha fokus på drop-in sentre. Her jobber de frivillige med barn fra 5 årsalderen og opp til ungdomsalder.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲