Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Sport i Skolen i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Rolle: Trene barn i ulike sportsgrener for å hjelpe til med å forbedre nivået av fysisk aktivitet og ferdigheter
  • Alder på elevene: 11-18 år
  • Størrelser på klassene: 30-40
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

I Ulan Bator har du muligheten til å undervise i sport og idrett på skoler. Tradisjonelt sett har fysisk styrke en spesielt høy stjerne i Mongolia, og idretter som bryting, ridning og bueskyting er svært populære. De siste årene har det likevel vært en endring å spore. Etterhvert som vestlig innflytelse har blitt mer utbredt, har det blitt mer interesse for andre typer sport og idrett, slik som fotball, basketball og volleyball, spesielt blant den yngre generasjonen. Dessverre mangler mange skoler ressursene til å tilby elevene opplæring i disse sportene på en jevnlig basis, og mange av de gymlærerne som finnes har lite erfaring med denne typen sport. Frivillige er derfor svært velkomne.

Frivillig som jobber med skolejenter på sportprosjektet i Mongolia

Innsatsen du legger ned vil bli satt stor pris på, og du vil selv oppleve det å se utviklingen hos elevene dine, noe som er svært givende. Å jobbe på dette prosjektet er en fantastisk måte å bli kjent med det mongolske samfunnet på, da du vil ha god kontakt med både lærere og elever samtidig som du er en positiv kraft i lokalsamfunnet. Og hvem vet – kanskje er du med på å trene opp et av Mongolias fremtidige sportstalenter?

Ung gutt som trener fotball med en frivillig i Mongolia

Har du en spesiell sport du er god i kan du bruke dette talentet i undervisningen, men allsidige frivillige som kan undervise i forskjellige sport og idretter er også veldig velkomne. Du trenger ikke å ha noen formell kompetanse. Det viktigste er at du har mye engasjement og liker å røre på deg, slik at du kan spre entusiasmen din og motivere barna til å delta aktivt.

Det er ikke et krav å kunne mongolsk for å delta på dette sportsprosjektet, men noen nyttige fraser vil alltid komme godt med. Du har mulighet til å delta på et språkkurs i mongolsk før eller underveis i prosjektet dersom du ønsker det.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲