Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Sport i Skolen på Sri Lanka

Oversikt
  • Sted: Negombo, Panadura, Kalutara
  • Rolle: Undervise i sport sammen med lokale lærere, med mål om å forbedre elevenes fysiske form
  • Alder på elevene: 16-21 år
  • Størrelser på klassene: 15-20
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Å jobbe frivillig med sportsundervisning i det sportsgale landet Sri Lanka er en givende opplevelse; som sportsfrivillig vil du være del av en viktig side av landets kultur!

Kroppsøvingklasse på en skole på Sri Lanka

Mange forbinder Sri Lanka med cricket og blir derfor overrasket over å høre at det faktisk er volleyball som er landets nasjonal-sport. Likevel er det nok slik at cricket er det mest populære spillet på denne øya, og landet har gjort det ganske bra internasjonalt de siste årene. Folks entusiasme for sporten er stor og smittende – hvem vet, kanskje du selv blir cricketfrelst mens du jobber frivillig her?

Du trenger ingen spesiell kompetanse for å delta på dette prosjektet – bare litt kjennskap til ulike sportsgrener og idretter, samt stor sportsglede og et ønske om å dele denne entusiasmen. Spesiell kompetanse eller erfaring vil naturligvis bare være en fordel.

Til tross for den store idrettsgleden i landet mangler mange skoler et skikkelig sportstilbud og har begrenset med fasiliteter og utstyr. Dette gjelder også for de tre plasseringene vi samarbeider med – en skole i Panadura, et college i Kalutara og et teknisk senter i Negombo. Som frivillig vil jobben din være å ta tak i entusiasmen blant ungdommene og arrangere sportsundervisning der de får prøvd seg i ulike typer sport og idrett, slik som volleyball, nettball, fotball og friidrett.

Din rolle som frivillig på sportsprosjektet

Frivillige trenere spiller cricket med elever på Sri Lanka

Skolen vi samarbeider med i Panadura har rundt 800 barn. Det finnes en gymlærer på skolen, men for øyeblikket tilbringes gymtimene i klasserommet hvor barna lærer teorien rundt de ulike sportene. Frivillige på denne skolen vil ha mulighet til å gjøre bruk av et område ved skolen slik at timene kan flyttes ut og teori settes ut i praksis. Oppmuntre barna til å finne noe de trives med ved å lære dem opp i mange ulike idretter. Poenget er at de skal oppdage gleden ved å drive med sport og bevege seg – kun fantasien din setter grenser for hvilke aktiviteter timene kan inneholde!

Colleget i Kalutara har 3000 elever fordelt på barne- og ungdomskolenivå. Denne skolen har for øyeblikket flere gymlærere, men den store mengden elever medfører at uten hjelp fra frivillige får ikke elevene et aktivitetstilbud på en jevnlig basis. Noen elever har derfor valgt å organisere egne sportsaktiviteter rundt lunsjtider, og som frivillig er du veldig velkommen til å bidra til disse øktene. Til vanlig har du mulighet til å assistere de eksisterende lærerne eller arrangere dine egne timer. Timene legges opp etter alder, og deles inn i de under 11, de under 13, de under 16 og de under 19. Skolen ønsker spesielt hjelp til å undervise i fotball, cricket, volleyball, nettball og friidrett. Noe enkelt sportsutstyr finnes på skolen.

I Negombo vil du kunne undervise i kroppsøving på et teknisk senter med 400 elever. Elevene er mellom 16 og 21 år, og frivillige underviser grupper med 15 elever av gangen. Mange av elevene på senteret har vanskelige bakgrunner og kommer fra vanskeligstilte familier eller har opplevd krig. Noen av dem er også tidligere barnesoldater. Din hovedrolle som frivillig vil være å assistere i kroppsøvingstimene, men du kan også delta i annen undervisning dersom du er interessert. Dette inkluderer mekanikk, snekring, engelsk, matematikk og naturfag. 

Alle disse plasseringene ligger mindre enn en time med bil unna Projects Abroad-kontoret i Colombo.

Frivillige på sportsprosjektet begynner dagen tidlig, med undervisning fra 06:30 til 09:00 på morgenen og fra 14:00 til 17:00 på ettermiddagen. Dersom du ønsker det så er det også muligheter for å undervise i engelsk eller teoretisk gym i tiden imellom.

Husk at mestringsevne ofte er knyttet opp mot selvfølelse. Ved å hjelpe barna med å finne nye arenaer hvor de er flinke og trives så vil du bidra til å bygge opp selvtilliten deres. Fokuser på at timene dine skal være en positiv opplevelse for elevene – da vil du få se mange smil hver dag når du kommer på jobb.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲