Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning

Engasjerte barn på Undervisningsprosjektet på Filippinene

Vil du hjelpe barn og unge på veien mot en bedre fremtid? Hos Projects Abroad mener vi at skolegang og utdanning åpner dører og er et viktig skritt ut av fattigdom. Vi har derfor alltid behov for deg som ønsker å jobbe frivillig innen undervisning og tilbyr dette på alle våre destinasjoner.

Klikk her for å velge destinasjon for ditt Undervisningsprosjekt

Våre frivillige jobber som regel som engelsklærere, men det er også muligheter for å undervise i fag som matte, kroppsøvning, naturfag, musikk, IT og andre felt. Det er ikke krav om at du snakker det lokale språket, men vi krever at du snakker godt engelsk og er ivrig etter å dele dine kunnskaper.

Undervisningsprosjektene våre er åpne for alle. Vi har plasseringer fra grunnskole til videregående skoler i utviklingsland i våre destinasjoner. Du trenger ikke å ha arbeidserfaring eller utdanning som lærer for å jobbe som frivillig på disse prosjektene. Du vil assistere de fast ansatte lærerne og bli veiledet i hvordan du best kan hjelpe til. 

På frivillig arbeid innen undervisning kan du jobbe på:

  • skoler
  • barnehjem
  • sentre for gatebarn
  • skoler for personer med funksjonshemmede
  • språkskoler
  • kveldsskoler
  • videregående skoler
  • universitet
  • landsbyskoler
  • forsamlingshus

Elever og lærere vil ønske deg varmt velkommen på skolen du skal undervise ved. Lærerne er ofte dyktige til å undervise i engelsk grammatikk og struktur, men mangler ofte erfaring med å snakke engelsk og har en mindre korrekt uttale. Din arbeidsinnsats handler derfor om den muntlige delen av undervisningen. Gjennom å dele dine kunnskaper med elevene, vil du være med på å forbedre framtidsutsiktene til hundrevis av barn og voksne vi arbeider med.

Jobb under enkle forhold. Som frivillig lærer vil kan du komme opp i situasjoner hvor du bare har tavle og kritt som hjelpemiddel. Heldigvis er det slik at den viktigste ressursen i språkundervisningen er deg selv! Barna kommer garantert til å stille deg en hel masse spørsmål. Hvorfor har du kommet til Sri Lanka for å undervise, eller hvordan havnet du som lærer i Mexico? I noen undervisningstimer kan du fortelle mer om deg selv og ditt liv, mens i andre timer kan du la barna fortelle sine egne historier.

Hvor mange undervisningstimer du har i uken varierer fra land til land og til og med fra skole til skole. Noen steder forventes det at du er tilgjengelig på skolen hele dagen selv om du kun underviser to eller tre timer, mens andre steder jobber du kun på morgenen. Du trenger også å bruke tid på å forberede undervisningen og på å rette elevenes arbeid.

Frivillig på et Undervisningsprosjekt som gjør lærerike aktiviteter med skolebarn utenlands

Når du har bestemt deg for å jobbe frivillig som lærer og søkt om å være med, vil vårt lokale personale kontakte deg for å fortelle mer om den skolen, barnehagen eller det universitetet du skal jobbe ved. Blant annet sender vi deg et hefte med informasjon om hvordan du kan legge opp undervisningen. I heftet finner du mange tips og råd som kan komme til nytte på din plassering. Det er også en god ide å ta med noen egne ressurser hjemmefra. Bilder av familie, venner og hjemstedet ditt er alltid veldig populært og kan brukes aktivt i undervisningen. De frivillige er i tilegg kjent for å dele erfaringer om hva som fungerer i klasserommet. Innen du vet ordet av det, så kan din lysende ide være i bruk i klasserom over hele byen!

Det er flere steder behov for hjelp til undervisning i fransk eller tysk, så er dette språk du snakker godt, så finner vi en plassering hvor dette kan komme til nytte. Noen steder vil du jobbe sammen med lokale lærere, men andre steder kan du ende opp med å få ansvar for din egen klasse deler av dagn. Også her vil timenatallet ditt variere med land og den enkelte skole, så noen steder vil du ha en kombinasjon av fransk- og engelskundervisning.

Undervis i idrett, drama, musikk eller andre emner

En Projects Abroad-frivillig underviser i musikk på Galapagosøyene

For deg som ønsker å undervise i andre emner enn språk, er dette også fullt mulig. Har du kompetanse i idrett, drama, kunst, musikk eller andre emner, så er det skoler som gjerne vil ha bruk for deg. Du trenger ikke å være utdannet lærer, men du må være engasjert, og ønske å dele av dine kunnskaper innenfor fagområdet. Behovet for lærere er stort i alle våre destinasjonsland, så du kan være sikker på å bli ønsket velkommen som lærer uansett fagfelt.

Skolene vi underviser ved har vanligvis manglende ressurser, så du må ta i bruk ekstra med kreativitet for å gjennomføre undervisningen på en god måte. Uansett om du underviser i dans på Galapagosøyene, drama i Kenya eller musikk i Mongolia så kan du være sikker på at både elever og lærere setter pris på innsatsen din og synes det er ekstra spennende med en lærer fra en annen del av verden.

Har du lyst til å være med som frivillig på undervisningsprosjekt? Les mer om hvordan du kommer i gang!

Undervisning i:

Undervisningsprosjekt
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲