Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med IT-undervisning i Marokko

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Rabat og Sale
  • Typer plasseringer: IT-sentre
  • Rolle: Undervise i data, bla. hvordan man lager og oppdaterer websider og blogger
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra tre uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Etterhvert som datamaskiner og internett blir stadig vanligere i alle deler av verden, blir datakunnskaper stadig mer verdsatt. Mange marokkanere opplever at det å ha en del kompetanse om IT og data er viktig for å finne seg en jobb, og det er her våre frivillige kommer inn i bildet. Som frivillig på vårt IT-prosjekt i Marokko vil du dele din kunnskap med både elever og lærere og slik være med på å forbedre deres fremtidsmuligheter.

Frivillig lærer underviser i data til elever på en skole i Marokko, Nord-Afrika

For å delta på dette prosjektet må du ha en del datakunnskaper og være flink med Microsoft Office-programmene. Ideelt sett bør du også være flink på å opprette og oppdatere nettsider, lage blogger og ha noe kunnskap om vedlikehold av datamaskiner.

Det er intet språkkrav på dette prosjektet utenom engelsk, da elevene du vil jobbe med studerer dette språket. Det vil likevel være nyttig å kunne noe grunnleggende fransk eller arabisk.

IT-prosjektet i Marokko holder til i små sentre i både Rabat og Sale. Studenter deles inn i grupper etter alder, én gruppe fra 14 til 19 år og egne klasser for voksne fra 20 år og oppover.

Din rolle som frivillig

Hver frivillig vil ha en personlig timeplan, ettersom klassene kan finne sted både om morgenen, på ettermiddagen og på kveldstid, og totalt vil du i løpet av en uke jobbe rundt 20 timer. Opplegget i klassene vil variere, noen ganger vil du undervise en enkelt elev av gangen, mens andre ganger vil du undervise større grupper.

De frivillige vil selv legge opp sine egne kurs med hjelp fra en veileder, slik at kursene er tilpasset nivået og behovene til elevene. Oppgavene dine vil være varierte. Noen ganger vil du jobbe med elever som knapt har noen datakunnskaper og som trenger en helt grunnleggende innføring, mens andre ganger kan det hende at du vil jobbe med lederen for en organisasjon for å hjelpe dem med å sette opp en nettside og på andre måter etablere seg på nett slik at de kan promotere arbeidet sitt til et videre publikum.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲