Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med IT-undervisning i Sør-Afrika

Oversikt
  • Sted: Cape Town
  • Typer plasseringer: Barne- og ungdomsskoler, samfunnshus
  • Rolle: Hjelpe til i undervisningen av dataprogrammer som Word og Excel. Du vil også kunne utvikle databaser og assistere med vedlikeholdsarbeid
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • KRAV:Du må være fylt 18 år for å delta på dette prosjektet


I mange fattige townships i Sør-Afrika er arbeidsløshet et stort problem, og i enkelte områder står så mange som 40% av befolkningen uten jobb. Så stor arbeidsløshet kan være helt ødeleggende for et lokalsamfunn. Vårt IT-prosjekt i Sør-Afrika er et forsøk på å endre denne situasjonen. Ettersom mange av dagens stillinger forutsetter at arbeidstakeren kan bruke en pc, tilbyr IT-senteret arbeidsløse voksne en mulighet til å lære helt enkle datakunnskaper, slik at de stiller sterkere når de etter endt kurs søker jobb. Som frivillig kan du være med å gjøre en viktig jobb her. Ved å dele dine datakunnskaper med både studenter og ansatte, er du med på å øke sannsynligheten for at studentene kommer til å finne seg arbeid.

Din rolle som frivillig på IT-prosjektet i Sør-Afrika

Frivillig gir IT-undervisning til barn på skoler i Sør-Afrika

De fleste studentene ved senteret er unge voksne, altså fra 18 år og oppover. Som frivillig vil den viktigste oppgaven være å undervise i programmer som Word, Excel og PowerPoint til de rundt 20 elevene, samt hjelpe dem med å sette opp kontoer på sosiale medier og å skrive CV'er. Det er også et stort behov for hjelp til å utvikle databaser og drive vedlikehold av pc'ene. Allikevel er det ikke slik at du som frivillig må være en dataekspert, for å kunne delta på dette prosjektet, selv om mer omfattende datakunnskaper naturligvis bare er positivt. Så lenge du har grunnleggende datakunnskaper, vil du kunne bidra. La oss få vite om ditt kunnskapsnivå i søknaden, så finner vi en rolle som passer for deg.

Det er også mulighet for å kombinere IT-prosjektet med å jobbe frivillig på våre andre undervisningsprosjekter. La oss vite om dette er interessant for deg. Som frivillig vil du oppleve at mange skoler har pc'er, men at de ikke alltid fungerer. Det vil derfor være nyttig om du har kunnskaper til å oppdatere og fikse datamaskiner. På det mer kreative plan blir eget initiativ og ideer også høyt verdsatt. Tidligere frivillige har for eksempel startet skrivekurs for pc eller introdusert ulike spill med stort læringsutbytte, slik som for eksempel mattespill.

Barna du underviser er mellom 6 og 13 år. Undervisningen følger et fast pensum, og går over 3 måneder, med en liten friperiode underveis. Da elevenes engelsknivå er rimelig høyt kan det hende at du vil få din egen gruppe å undervise, mens en ansatt lærer underviser i de mer teoretiske delene. I andre tilfeller kan det være at læreren gir elevene en oppgave de må løse, mens de jobber i små grupper veiledet av en frivillig.

Alle frivillige som deltar på et av de andre prosjektene våre i Sør-Afrika kan nå legge til en uke med frivillig arbeid på Natur- & Miljøprosjektet vårt, hvis de ønsker det. Frivillige som deltar for kun en uke må ankomme prosjektet på en mandag.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲