Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Argentina

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Cordoba
  • Typer skoler: Videregående skoler, institutter og universitet 
  • Alder på elevene: 12 år - voksne
  • Størrelse på gruppene: 20-35
  • Rolle: Lærer og lærerassistent (engelsk, fransk, tysk, italiensk)
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra tre uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

 

Argentina er det åttende største landet i verden, og det nest største landet i Sør-Amerika. Med sin velutdannede befolkning, kultur og rike ressurser, har dette landet mye å by på for deg som velger å jobbe frivillig her.

VFrivillig underviser barn på en barneskole i Argentina

Siden engelsk er språket som benyttes i forretning- og handelsindustrien, er det viktig med engelskundervisning. Å undervise i engelsk i Argentina er en takknemlig og givende jobb. Engelsk blir anerkjent som det globale språket, og alle fra småbarn til forretningsmenn er interessert i å lære seg engelsk. Mange skoler har derfor lærere som er flinke i de skriftlige og grammatiske aspektene ved språket, men de har ikke alltid tiden eller ferdighetene til å hjelpe barna med å oppnå gode muntlige engelskkunnskaper. Din oppgave vil derfor hovedsakelig være å lære elevene å snakke bedre engelsk, forbedre uttalen deres, og øke selvtilliten deres på området. Gjennom lek, sang, spill og andre kreative aktiviteter kan du gjøre undervisningen morsom og givende for alle.

Vi anbefaler at du kan noe spansk før du deltar på dette prosjektet. Snakker du ikke noe spansk så vil du kunne få undervise på privatskoler og i uformelle sammenhenger. Frivillige som snakker noe spansk vil jobbe på offentlige skoler.

Det er også mulig å undervise i fransk, italiensk og tysk hvis dette er språk du behersker godt. Dersom dette er interessant så la oss få vite om det når du søker.

Påvirkningen du har på studentene vil være langvarig, og du vil bli del av et stort nettverk av frivillige fra hele verden som bidrar positivt til de lokalsamfunnene vi jobber med.

Din rolle som frivillig lærer

Frivillig på Undervisningsprosjekt hjelper elever med skolearbeid på en skole i Argentina

De fleste skolene vi jobber med (både offentlige og private) holder til i Argentinas nest største by, Córdoba. Frivillige kan også jobbe på skoler i områdene rundt, slik som Río Ceballos og La Calera.

Som frivillig lærer får du muligheten til å bruke dine kreative evner for å bidra til at engelskundervisningen blir så morsom og interessant som mulig. Enten du assisterer en lærer, underviser dine egne timer eller holde ekstratimer for elevene, vil innsatsen og arbeidet du legger ned bli høyt verdsatt av både elevene og kollegaene dine.

I løpet av oppholdet ditt vil du bo hos en lokal vertsfamilie i nærheten av andre frivillige. Dette er en unik måte å bli del av lokalsamfunnet, og bli kjent med kulturen og dagliglivet til argentinerne.

Du trenger ingen spesiell utdannelse eller tidligere undervisningserfaringer for å delta på dette prosjektet, og du er velkommen uansett om du er 18 eller 85 – det viktigste er at du ønsker og evner å bidra.

Frivillig lager lærerike spill for elever på undervisningsprosjektet i Argentina

Det er derimot viktig at du bruker tid på å planlegge og strukturere undervisningen din, da det å være forberedt gjør deg trygg på deg selv og det du underviser i og dermed bidrar til at både du og elevene får mest mulig ut av timene dine. Til hjelp vil du ha workshoper som Projects Abroads undervisningsansvarlige jevnlig arrangerer. Her vil du få tips og teknikker som kan være nyttige for å organisere arbeidet ditt og forberede undervisningen. På workshopene vil vi også foreslå og sammen diskutere ulike former for leker og aktiviteter som kan være lærerike og stimulerende, og som det derfor kan være både gøy og nyttig å inkludere i undervisningen. I tillegg er dette en fin anledning til å få svar på spørsmål du måtte ha om arbeidet og til å diskutere temaer og problemstillinger som opptar deg med andre frivillige.

Uansett hvilke ferdigheter og talenter du har, vil du helt sikkert få bruk for dem som lærer i Argentina. Det er bare å slippe fantasien løs, og gjøre undervisningen morsom og lærerik for både elevene og deg selv. 

Skolene i Argentina holder stengt i ferien fra starten av desember til slutten av februar, og i en kortere ferie i juli. I disse periodene kan de frivillige drive med mer uformell undervisning på omsorgssentre eller på vårt sommerskoleprogram.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Argentina Teaching Management Plan.

 

Argentina Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲