Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Costa Rica

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: I og omkring Heredia 
  • Typer prosjekter: Barneskoler
  • Alder på elevene: 6-12 år 
  • Størrelse på gruppene: 10-40
  • Rolle: Lærerassistent (engelsk)
  • Valgfrie aktiviteter:IT, musikk, sport
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Med en beliggenhet mellom Nicaragua og Panama er Costa Rica et relativt velstående land i Sentral-Amerika. Landet har lenge vært en populær destinasjon for nord-amerikanere, men med sine varierte økosystemer og framtidsrettede holdninger mot bevaring har landet også blitt en populær turistdestinasjon. Engelskkunnskaper er svært ettertraktet for å kunne gjøre mest mulig ut av mulighetene som denne populariteten bringer med seg.

Frivillig undervisning i Costa Rica

Frivillig arbeid på undervisningsprosjektet er en fantastisk mulighet til å oppleve dette vakre landet, og samtidig lære om kulturen og menneskene her. Om du ønsker å jobbe frivillig som lærerassistent i et friår, som et avbrekk fra karrieren eller som en meningsfylt ferie, vil innsatsen din bli satt stor pris på av lokalsamfunnet. Du vil selvfølgelig også få god støtte av våre lokale ansatte. 

Innvirkningen du har på studentene vil være synlig, men det er viktig å være klar over at du også vil være del av en pågående prosess som er med på å gjøre et stort positivt bidrag til samfunnet.

Undervise i engelsk med Projects Abroad

Frivillig hjelper elever med skolearbeid på en skole i Costa Rica

Våre frivillige på undervisningsprosjektet jobber på barneskoler i og omkring byen Heredi, og de frivillige reiser vanligvis med buss til og fra jobb. Heredia og det nærliggende området er et utmerket utgangspunkt for å utforske Costa Rica. Byen ligger kun få kilometer fra hovedstaden, San José, som har gode transportmuligheter til nydelige strender og ligger i kort avstand til flere nasjonalparker og vulkaner. 

Elevenes alder vil være fra 6 til 12 år. Størrelsen på klassene varierer, alt fra ti til førti elever er vanlig. Ofte mangler elevene tilstrekkelig mange anledninger til å snakke engelsk, så ved å gi dem muligheter til å praktisere og slik bli tryggere på sin muntlige engelsk, kan du være med på å gi dem bedre framtidsutsikter.

Dersom du snakker flytende fransk kan det også være muligheter for å undervise i dette språket på en lokal barneskole. Ta kontakt dersom dette er interessant for deg.

Hvordan er din rolle på undervisningsprosjektet?

Kvinnelig frivillig leder en time for elever på en skole i Costa Rica

Din rolle på undervisningsprosjektet vil i hovedsak være som assistent i engelsktimer. Vanligvis vil du assistere en lærer i en stor klasse og hjelpe til med alle deler av undervisningen, som uttaletrening, samtaletrening og skriftlige oppgaver. Andre ganger kan du få ansvar for en liten gruppe elever for å kunne gi dem en mer individuell oppfølgning eller drive samtaletrening. Viser du initiativ og entusiasme kan det også hende at du får mulighet til å undervise deler av eller hele timer. På enkelte av våre prosjekter finnes det ingen fulltids engelsklærer så du kan være nødt til å undervise klassen på egen hånd eller sammen med en annen frivillig. Du vil vanligvis jobbe fra ca. syv om morgenen til ettermiddagstid, men den spesifikke timeplanen din settes opp av din veileder på prosjektet. Skulle du ha noen idéer om utenomfaglige arrangementer så vil veilederen din gjerne høre om dem.

Ved ankomst i Heredia vil en av Projects Abroads ansatte vise deg hvor du skal jobbe og introdusere deg ovenfor de ansatte og veilederen din (som vanligvis er hovedlæreren eller en av engelsklærerne). De lokale lærerne tar godt i mot nye idéer og vil sette pris på at du bruker tid til å forberede og strukturere undervisningen din. Når du er godt forberedt vil du være sikrere på deg selv, og studentene vil få mer ut av undervisningen.

Projects Abroads ansatte i Costa Rica vil holde kontakt med deg og følge deg opp gjennom oppholdet ditt. Vi holder jevnlige workshops som du kan delta på for å få veiledning og nyttige idéer du kan ta i bruk i klasserommet. Det vil også bli tid til å dele erfaringer med de andre frivillige.

Skolene i Costa Rica har sin hovedferie fra midten av desember til midten av februar, med en kortere ferie de to første ukene i juli. De stenger også én uke i påsken. Det er også en tre uker lang eksamensperiode i november, hvor frivillige ikke har mulighet til å delta i undervisningen. Vi organiserer ferieprogram de frivillige kan delta på fra den andre uken i januar og frem til skolen åpner i midten av februar, i tillegg til i juli. Aktivitetene på dette programmet består av engelskundervisning i lokalsamfunnet, maling eller oppussingsarbeid på en lokal skole eller dagsenter, sportsprosjekt og lignende. Ferieprogram er ikke tilgjengelig fra midten av desember til midten av januar, da skolene er stengt. Dersom du er frivillig i Costa Rica over jul, nyttår eller påske har du mulighet til å reise og besøke andre deler av landet, eller tilbringe høytiden med vertsfamilien din.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Costa Rica Teaching Management Plan.

Costa Rica Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲