Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Etiopia

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Addis Ababa
  • Typer skoler: Barne- og ungdomsskoler, videregående skoler og språkskoler
  • Alder på elevene: 5 år - voksne
  • Størrelser på klassene: 30-40
  • Rolle: Lærer og assistentlærer (engelsk), lærer på språkskole (fransk)
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

For kun 20 år siden herjet det en massiv hungersnød i Etiopia og grusomme konflikter etterlot innbyggerne med dystre utsikter for framtiden. I løpet av de siste årene har myndighetene i landet satt både utdanning og helse på listen over høyt prioriterte områder. Det åpnes nye skoler stadig vekk og formålet er å øke antall barn med skolegang dramatisk, men det er fortsatt en lang vei å gå. Rapporter som har blitt publisert i den senere tid gir et estimat på at 68 % av barna går i grunnskolen, men kun 16 % avslutter videregående.

Frivillig engelsklærer i en time med skolebarn i Etiopia

Den raske veksten i hovedstaden Addis Ababa og framveksten av en liten etiopisk middelklasse har ført til at engelsk har blitt en nødvendighet for studenter som ønsker å ta høyere utdanning eller å skaffe seg jobb hos et av de mange internasjonale selskapene i hovedstaden. Engelskundervisning ses nå på som viktig i alle skoler, spesielt av den nye generasjonen av ambisiøse etiopere som gjør sitt ytterste for å forbedre sin plass i samfunnet.

Vi krever ingen kvalifikasjoner for å arbeide på dette undervisningsprosjektet, men du bør ha gode engelskkunnskaper for å kunne undervise dine elever. Det er også mulig å undervise i fransk for voksne på språkskoler dersom du har kunnskap og ønske om det. Gi oss beskjed om dette når du sender inn din søknad.

Din rolle som frivillig

Frivillig sammen med klassen sin på en skole i Etiopia

Under ditt opphold i Etiopia vil du få oppleve landets mangfoldige kultur og folkeslag. Som frivillig vil du jobbe på skoler i Addis Ababa, og du vil bo hos en lokal vertsfamilie som vil ta godt i mot deg. Du vil oppleve det etiopiske folket som svært varmt og gjestfritt, og du vil ta med deg minner for livet når du drar hjemover.

Din rolle vil være å assistere lokale lærere og å snakke engelsk med barna. De lokale lærerne har ofte begrensede engelskkunnskaper så de vil også sette pris på å få litt hjelp med språket. I tillegg kan du også lære bort engelsk til vertsfamilien din. Til gjengjeld vil du kunne få lære noen ord og uttrykk på deres språk, og på denne måten vil dere bli godt kjent med hverandre.

Vårt team i Etiopia organiserer månedlige workshops for de frivillige. På disse samlingene vil du få nyttig informasjon og råd om hvordan du kan legge opp undervisningen. Dere vil også utveksle idéer og erfaringer rundt organisering av undervisningen.

Frivillig underviser i et klasserom i Etiopia med Projects Abroad

Du vil vanligvis arbeide med barn mellom 10 og 18 år, og hjelpe dem med å forbedre sin muntlige engelsk. For elevene vil det ha stor nytte å tilbringe tid med engelskspråklige frivillige, og de vil på denne måten bli tryggere på seg selv og sine språkkunnskaper.

Et av de mest brukte språkene i Etiopia, amharic, har ikke utviklet seg nok til å tilpasse seg all de nye ordene som brukes innenfor vitenskap og teknologi. Engelsk er derfor hovedspråket i skolesystemet og i forretningslivet. Som et resultat av dette, undervises det i engelsk i alle fag fra barna er 12 år gamle. Det er derfor svært viktig at barna får et godt språkgrunnlag i tidlig alder, og som frivillig gjør du en viktig innsats ved å delta på undervisningsprosjektet.

Siden du kommer fra en helt annen kultur vil det være enkelt å få elevene til å delta i undervisningen. De er svært ivrige etter å lære om deg, din familie og landet du kommer fra.

I tillegg til å drive med engelskundervisning kan du også delta med undervisning i andre fag, slik som sang, musikk og fotball. Det er mange muligheter så her kan du ta i bruk interessene og ferdighetene dine.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Ethiopia Teaching Management Plan.

Ethiopia Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲