Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Mexico

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Guadalajara
  • Typer skoler: Ungdomsskole, videregående skole, universitet
  • Alder på elevene: 11-26 år
  • Størrelser på klassene: 30+ eller individuell undervisning/i små grupper
  • Rolle: Lærer og assistentlærer (engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk på universitet)
  • Valgfrie aktiviteter: Kunst, drama, musikk, sport
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Mexico er et land rikt på naturressurser, en blanding av ulike innfødte folkeslag og storslåtte kystlinjer. Landet har også en blomstrende turistindustri, og meksikanerne er ivrige etter å utnytte de mulighetene det gir å bo så tett på USA. Alt i alt fører all denne handelen og interaksjonen med nabolandet til at gode engelskkunnskaper drastisk øker hver enkelt meksikaners jobbmuligheter. Engelskundervisning er derfor populært, men mangel på lærere og andre personer med gode muntlig ferdigheter å praktisere med medfører at mange enten ikke får mulighet til å lære engelsk eller ikke oppnår det nivået de selv ønsker. Som frivillig med gode engelskkunnskaper vil du derfor være populær både blant lærere, elever og deres foreldre.

Det å jobbe frivillig på et undervisningsprosjekt i Mexico er en fantastisk måte å kombinere meningsfylt arbeid med en genuin opplevelse av den meksikanske kulturen og levemåten på. Du trenger ingen spesiell utdannelse eller erfaring for å delta på dette prosjektet, og du er velkommen uansett om har et friår, tar en pause fra jobb eller studier eller ønsker å fylle ferien eller pensjonisttilværelsen med noe meningsfylt.

Din rolle som frivillig

Frivillige sammen med elevene sine på et Undervisningsprosjekt i Mexico

Projects Abroads kontor i Mexico ligger i Guadalajara, som er den nest største byen i landet. Skolene i Guadalajara strever ofte for å få tak i lærere som snakker flytende engelsk. De beste kandidatene blir ofte fristet av høyere lønninger i den private sektor.

Hovefokuset på undervisningsprosjektet er å bygge opp studentenes selvtillit når det gjelder å snakke engelsk. Studentene vil være nysgjerrige på hvor du kommer fra og hvordan det er å bo der, så du kan jo bruke det som start på en samtale der studentene også får fortelle om seg selv og sitt liv.

Du kan velge om du vil jobbe på ungdomsskoler eller på universitetet i Guadalajara.

Som frivillig på undervisningsprosjektet kan du bidra på en praktisk måte med muntlig engelsk til et stort antall studenter. Du vil starte på plasseringen din med å bistå den lokale læreren, men etterhvert vil du føle deg trygg nok til å kunne holde dine egne timer. 

Det er lurt å snakke med veilederen din dersom du har egne idéer for undervisningen. Dersom du har andre språkkunnskaper, som tysk eller fransk, kan dette også være interessant for skolene. Har du andre ferdigheter som du mener vi kan dra nytte av i undervisningen så gi oss beskjed når du søker.

Elevene på ungdomskolene er i alderen 11 til 18 år, og klassene er normalt på rundt 30 elever. På universitetet er studentene vanligvis i alderen 18 til 26 år. Du kan forvente å undervise rundt fire timer om dagen, fra mandag til fredag.

Frivillig som lærer

Før du ankommer Mexico vil du få tildelt et hefte med idéer til undervisningsformer og aktiviteter som du kan benytte i timene. Vi oppmuntrer også frivillige til å komme med sine egne idéer, og til å bruke tid på å forberede timene sine. Det å være godt forberedt og ha planlagt strukturen for timen vil ikke bare sikre at både du og elevene får mer ut av undervisningen; det vil også gi deg mer selvtillit i arbeidet.

Et annet tiltak opprettet for å gi de frivillige enda bedre oppfølging og støtte er at Projects Abroads ansatte i Mexico jevnlig vil arrangere workshops for frivillige på undervisningsprosjektene. Her vil du få nyttig innsikt i Mexicos undervisningssystem, og i historien og forholdene til din egen plassering. Videre vil du også få veiledning og forslag til måter å strukturere og planlegge undervisningen på, samt lærerike aktiviteter du kan arrangere i timene.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Mexico Teaching Management Plan.

Mexico Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲