Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig arbeid med Undervisning i Myanmar

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Dala, nær Yangon (Rangoon)
  • Typer skoler: Skole driftet av lokalt kloster
  • Alder på elevene: 5-18 år (for det meste 5-15 år)
  • Størrelser på klassene: 20-40
  • Rolle: Lærer eller lærerassistent
  • Boform: Gjestehus eller hotell
  • Lengde: Fra to uker, opptil ti uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Myanmar, også kjent som Burma, er en av Asias fattigste og minst utviklede land, og å være frivillig på undervisningsprosjekt her kan være utfordrende, men også svært givende. Uansett om du har et friår, en karrierepause eller ønsker en ferie med mening, vil ditt bidrag som frivillig bli høyt verdsatt.

Du trenger ingen formell lærerutdannelse (eller TEFL-sertifikat) for å delta på dette prosjektet. Det kreves ingen tidligere erfaring, da Projects Abroad har svært flinke ansatte, som vil veilede de frivillige i arbeidet på skolen.

En stor klasse med mange elever i full konsentrasjon

Det er ikke lenge siden Myanmar startet å åpne opp politisk, økonomisk og sosialt, etter tiår med militærstyre og internasjonale sanksjoner, og effektene av de mange årene med isolasjon vil merkes i en tid fremover. Særlig har dette påvirket tilgangen til utdanning og helsetjenester, som kan sees spesielt utenfor de største byene. Barn fra fattige områder som Dala har få muligheter for å gå på skole, med mindre de gjør det gjennom buddhistiske klostre.

Ved å bo og jobbe i Dala vil du få et glimt inn i dagliglivet til mange mennesker i Myanmar. Dette er en liten by som ligger på den sørlige bredden av Yangonelven, på motsatt siden av sentrale Yangon. Det finnes ingen broer eller tunneler mellom de to byene, og Dala fremstår derfor som et svært landlig område, til tross for nærheten til den mye større og mer velutviklede byen. Man kan krysse elven ved å benytte ferge, en tur som tar 20 minutter.

Frivillig arbeid på undervisningsprosjekt i Myanmar

Vi samarbeider med en skole drevet av et buddhistkloster, som tilbyr skolegang for 600 elever. Til tross for det høye antallet elever finnes det kun én lokal engelsklærer. Denne læreren jobber tett med våre frivillige, og bidrar med oversettelse og hjelp der det trengs.

Som frivillig vil du fokusere på å lære bort engelsk gjennom kunst og håndverk, musikk, tegning og pedagogiske spill. Mye av det lokale undervisningssystemet er basert på læring gjennom sang og lek, og frivillige er svært velkommen til å komme med innspill og ideer til nye aktiviteter. Frivillige som er interesserte kan også bidra i deler av den mer formelle undervisningen med engelsk grammatikk.

Eldre elever har allerede lært noe muntlig engelsk, og er svært ivrige etter å få praktisert språket. Samtaler, vennskap og støtte er viktige ting du som frivillig kan tilby. Uansett om du hjelper til med hjemmelekser, er med på idrettsaktiviteter eller lærer bort et nytt spill, er tiden og oppmerksomheten du gir med på å bygge opp elevenes selvtillit og framtidsutsikter.

Frivillige jobber mandag til fredag, omtrentlig 11.00-17.00, og i lunsjpausen vil du bli servert en typisk lokal lunsjrett i klosteret.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲