Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Romania

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Brasov
  • Typer skoler: Ungdomsskoler, videregående skoler
  • Alder på elevene: 12-18 år
  • Størrelser på klassene: Rundt 30 elever
  • Rolle: Lærer og assistentlærer (engelsk, fransk)
  • Valgfrie aktiviteter: Kunst, drama, sport, fransk, tysk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Romania var et av de første landene som Projects Abroad sendte frivillige til i 1992. Etter revolusjonen i 1989, og åpningen for landet mot vest, ble engelskundervisning raskt satt i gang.

Frivillig veileder elever på et Undervisningsprosjekt i Romania med Projects Abroad

I dag er Romania del av EU, og å kunne snakke engelsk er nøkkelen til mange av de beste jobbene. Problemet for hoveddelen av studentene er at mange av de best kvalifiserte lærerne blir fristet av høyere lønninger på utsiden av klasserommet. Det er her du som frivillig kan gjøre en viktig innsats.

Frivillig arbeid med engelskundervisning er en fantastisk måte å oppleve Romania på, og å lære om landets kultur på, samtidig som du bidrar til menneskers framtidige muligheter. Du kan jobbe frivillig som del av et friår, som avbrekk fra karrieren eller som en annerledes ferie eller pensjonisttilværelse. Vi krever ingen tidligere erfaring som lærer, men om du har det er det selvfølgelig et stort pluss. Alt vi krever er sterke muntlige engelskferdigheter og et ønske om å gjøre en innsats for mennesker som har behov for hjelp.

Frivillig som gjør kunst og håndverk med elever på en skole i Romania

Det er også mulig å undervise i tysk og fransk. Gi oss beskjed dersom det kan være av interesse.

Med base i Brasov vil du jobbe side om side med lokale engelsklærere, hvor du vil bygge opp elevenes selvtillit rundt det å snakke engelsk. De fleste frivillige starter som lærerassistent, men det finnes muligheter til å holde dine egne timer så snart du og elevene føler dere trygge på det. 

Det er vanligvis rundt 30 elever i klassene, og elevene er rundt 12-18 år gamle. Ønsker du derimot å undervise yngre barn, så kan dette la seg gjøre.

Arbeidstiden på prosjektet vil variere, noen dager begynner du tidlig, mens andre dager senere. I helgene har du fri, og du kan oppleve Brasov og Transylvania-regionen på egen hånd eller sammen med andre frivillige. Gjør mest mulig ut av tiden din i Romania og legg gjerne inn noen ekstra dager på slutten av oppholdet ditt for å reise rundt.

Frivillig arbeid med undervisning - hva er min rolle?

Frivillig lærer i Romania som jobber med voksne på skoler og institusjoner

Som frivillig på undervisningsprosjektet vil du få råd og idéer om hvordan du kan forberede og gjennomføre en time. Ved å være godt forberedt vil du være tryggere i situasjonen, og elevene vil få mest mulig ut av undervisningen.

Som engelsklærer er du alltid din viktigste ressurs. Ved å bruke dine idéer og interesser i undervisningen vil det være enklere å være entusiastisk rundt det temaet du velger å bruke i timene. Det kan være lurt å ta med enkle hjelpemidler som postkort, bilder og blader hjemmefra. På den måten vil det være enklere for elevene å relatere seg til og forstå det engelske språket og kulturen.

Projects Abroad arrangerer regelmessige workshops for alle frivillige på undervisningsprosjektet. På disse samlingene vil du få verdifull informasjon om utdanningssystemet i Romania og bakgrunnen til den skolen du jobber på. Du vil også få råd og anbefalinger om hvilke aktiviteter du kan bruke i undervisningen. På en av de første workshopene du deltar på vil du i tillegg få en oversikt over landets kultur og historie.

Dersom det er andre fag du har spesiell interesse for kan du gi oss beskjed når du søker slik at vi kan finne den skolen som passer best til dine ønsker.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Romania Teaching Management Plan.

Merk: Hvis du skal delta på undervisningsprosjektet i skoleferien i Romania (midten av juni til midten av september), så vil du jobbe på sommerskoler eller undervise i fosterhjem.

Romania Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲