Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning på Samoa

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Apia
  • Typer skoler: Barne- og ungdomsskoler, videregående skoler
  • Alder på elevene: 5-16 år
  • Størrelser på klassene: 30+
  • Rolle: Lærer og assistentlærer (engelsk, matte, naturfag, sport)
  • Valgfrie aktiviteter: Kunst, drama, IT, musikk, sport
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Samoa blir mer og mer urbanisert, og gode engelskkunnskaper blir stadig viktigere for å få seg en jobb, innen turisme, men også innen andre områder. Engelsk er et av de offisielle språkene på Samoa (samoansk er det andre), og det er myndighetenes mål at alle samoanere skal være tospråklige. Fra midt i barneskolen undervises derfor alle fag på engelsk.

Frivillig sammen med elevene sine utenfor klasserommet på Samoa

Frivillig arbeid innen undervisning på Samoa vil være en fin anledning til å komme tett på lokalbefolkningen. Du vil få nyttig arbeidserfaring uten at vi krever tidligere erfaring eller spesielle kvalifikasjoner. Enten du deltar som del av et friår, som en pause fra karrieren eller som en meningsfull ferie eller pensjonisttilværelse, vil innsatsen din sette spor hos elevene. Du vil også bli del av et stort nettverk av frivillige som sammen gjør et virkelig positivt bidrag til lokalsamfunnet på Samoa.

Våre undervisningsprosjekter ligger i og i nærheten av Apia, hovedstaden på Samoa. Her vil du jobbe enten på barneskole eller ungdomsskole. Vi har også undervisningsplasseringer i mer avsidesliggende landsbyer. Du kan lese mer om dette under vårt landsbyprosjekt. 

Din rolle som frivillig

Frivillig lærer med ungdomselever på en skole på Samoa

Størrelsen på klassene varierer, men kan ofte være på opp til 65 elever. I og med at klassene er såpass store er ditt bidrag høyt verdsatt. Som frivillig starter du som regel med å jobbe side om side med de lokale ansatte for å forbedre de muntlige engelskkunnskapene. Ved å komme med egne innspill og idéer kan du bidra til at undervisningen blir morsom og lærerik for elevene. Sanger, leker og spill er alle fine måter å lære bort på. Som frivillig kan du også hjelpe til i undervisningen av fag som matte, naturfag, drama, IT og gym dersom du har lyst til det. Særlig er undervisning i cricket og rugby populært.

Det gjennomføres regelmessige workshops hvor du og de andre frivillige vil lære mer om utdanningssystemet på Samoa, og bakgrunnen for den skolen du jobber på. Du vil også få informasjon og råd om hvordan du kan planlegge og gjennomføre undervisningen, og du får mulighet til å diskutere eventuelle problemstillinger med de lokale lærerne og de andre frivillige. Disse samlingene vil kunne gi deg nyttige tilbakemeldinger og ny innsikt.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Samoa Teaching Management Plan.

Samoa Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲