Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning på Sri Lanka

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Kystbyer innenfor en 2-timers kjøretur fra Colombo
  • Typer skoler: Barne- og ungdomsskoler, templer, samfunnssentre
  • Alder på elever: 3-16 år
  • Størrelser på klassene: 15-40
  • Rolle: Lærer og lærerassistent (engelsk)
  • Valgfrie aktiviteter: Musikk, sport
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du kunne tenke deg å jobbe frivillig som lærer, kan kanskje vårt undervisningsprosjekt på Sri Lanka være noe for deg? De siste årene har Sri Lanka blitt et stadig mer populært reisemål, og en stadig voksende turistnæring har derfor behov for engelskspråklige ansatte. Dette har medført en økende interesse for engelskundervisning i skolevesenet, og her kommer våre frivillige inn i bildet – de er med og bidrar til at barna de jobber med får bedre muligheter til å utvikle sine engelskferdigheter. 

Frivillig på undervisningsprosjektet på Sri Lanka jobber med munker

Du trenger ingen formelle ferdigheter for å delta på dette prosjektet – et bra engelsknivå og en stor porsjon entusiasme og stå-på-vilje rekker langt! Dessuten får alle frivillige på undervisningsprosjektene tilsendt en guide med mange tips og ideer til hvordan undervisningen kan legges opp og metoder som kan være greie å bruke, samt at de får tilbud om å delta på jevnlige workshops som gir innsikt i Sri Lankas skolesystem og ny inspirasjon til undervisningen. Dersom du føler at dette kunne være noe for deg, så ikke nøl med å sende oss en søknad!

Din rolle som frivillig innen undervisning

Frivillig underviser en klasse med munker på en skole på Sri Lanka

Skolene der de frivillige jobber ligger langs Sri Lankas vestkyst, i inntil et par timers kjøretur fra hovedstaden Colombo. De frivillige jobber i mange slags typer skoler på både barne- og ungdomsskolenivå, og undervisningen foregår noen steder i områder svære nær stranden, andre steder i gamle templer. Å undervise munker i alle aldre er en spesiell opplevelse – sjelden vil du få oppleve en mulighet til å undervise i så fredelige og vakre omgivelser. Det gir deg også en unik mulighet til å lære om buddhismen, meditasjon og en helt annen holdning til livet.

De fleste barna du underviser er mellom 10 og 14 år, og flertallet av dem har singalesisk som morsmål. Selv om de ofte hører engelsk på film og i musikk, så har barna få muligheter til å trene på å selv bruke den engelsken de lærer på skolen. Mange er derfor usikre på egne muntlige ferdigheter (de er ofte ganske sterke grammatisk og skriftlig sett) og trenger hjelp til å bygge opp selvtilliten sin på dette området ved å lære uttale og ha lett samtaletrening. Ved å jobbe frivillig vil du være med på å gi dem denne muligheten. Husk at dette er en kontinuerlig prosess; du gjør din del i rekken av frivillige, og innsatsen deres kan til sammen utgjøre en svært stor forskjell for disse barna.

Frivillige på Undervisningprosjektet på en skole på Sri Lanka

Skoledagen på Sri Lanka varer vanligvis fra 8 om morgenen til rundt 2 på ettermiddagen, og er delt inn i åtte 40-minuttersperioder. Frivillige forventes å undervise rundt 18 timer i uka, og de fleste underviser vanligvis fire perioder per dag og bruker resten av tiden på å forberede timene neste dag eller rette prøver og innleveringer.

Dersom du ønsker du å undervise i andre fag som musikk eller gym, så kan dette la seg ordne – mange skoler setter stor pris på hjelp til utenomfaglige aktiviteter. Hvis du sitter på grunnleggende datakunnskaper og kunne tenke deg å dele av dem så kan du jo også vurdere å jobbe litt på IT-prosjektet vårt ved siden av? Eller kanskje du ønsker å starte en dramagruppe eller sette opp en matteklubb for elever som trenger litt hjelp med leksene? Ikke nøl med å bruke søknaden din til å fortelle oss hvilke ønsker du har; da kan vi finne en plassering som passer godt for deg!

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Sri Lanka Teaching Management Plan.

Sri Lanka Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲