Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Thailand

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Krabi
  • Typer skoler: Barne- og ungdomsskoler
  • Alder på elevene: 7-16 år
  • Størrelser på klassene: 12-40
  • Rolle: Lærer (engelsk)
  • Valgfrie aktiviteter: Sport
  • Boform: Vertsfamilie eller delte bungalows
  • Lengde: Fra én uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Selv om Thailands turistinntekter er store, er det ikke slik at den jevne thai nødvendigvis tjener så mye på det. Derimot er engelskkunnskaper en sikker vei til en god jobb. Til tross for mange turister er det kun en liten del av befolkningen som snakker engelsk, og det er derfor en etterspurt egenskap. Ditt bidrag som engelsklærer kan derfor få store effekter for dine elevers jobbmuligheter.

Frivillig arbeid med undervisning i Thailand

Vi arbeider på forskjellige skoler, fra store distriktskoler til små tempelbaserte skoler. De fleste frivillige ønsker å arbeide i grunnskolen med barn mellom 7–12 år, men vi kan også plassere frivillige på en ungdomsskole hvis du ønsker det. Skolene ligger i Krabi på Thailands sørvestlige kyst.

Det er mulig å delta som frivillig innen undervisning i kun én uke, men om du velger å delta i én, to eller tre uker kan du kun delta mellom mars og mai eller september og oktober, da du vil være med å arrangere ferieskoler for barna.

Din rolle som frivillig innen undervisning

Frivillig underviser små barn på en skole i Thailand

Arbeidstiden din blir mellom 8:30 og 12:30. Du vil vanligvis undervise 2-3 timer per dag, og bruke 8-10 timer i uken på å planlegge undervisningen. På mange skoler vil du faktisk stå for undervisningen, og planleggingen er derfor veldig viktig. På andre skoler vil du i større grad fungere som en assistent for den eksisterende engelsklæreren.

Vår undervisningskoordinator i Thailand har workshops for alle de frivillige på undervisningsprosjektene annenhver uke. Her kan man dele ideer og plukke opp nye undervisningsteknikker. Før din første time vil du også delta på en "undervisning i Thailand"-workshop, hvor du vil få en introduksjon i det thailandske undervisningssystemet og nyttig informasjon om thailandsk kultur.

De thailandske lærerne underviser godt i engelsk grammatikk, men de har vanligvis et lavere nivå på deres muntlige engelsk. Frivillige som kan fokusere på muntlig engelsk er derfor veldig ettertraktede.

Frivillig arbeid med undervisning i Thailand

Disiplinen på thailandske skoler er svært høy, og elevene er vanligvis svært interessert i å lære. Allikevel er det naturligvis slik at barn er barn, og de setter stor pris på det dersom du greier å dra et element av lek og engasjement inn i undervisningen. Eldre studenter er på sin side ofte svært interessert i å lære mer om kulturen i "vesten", et element du bør bruke som et fruktbart utgangspunkt i undervisningen. Riktignok har disse elevene eksamener som de må bestå, og derfor et pensum som må følges, men også her er kreativitet, som det å lære dem å synge og forstå en av de siste pop-sangene, vanligvis høyt verdsatt.

Skolene i Thailand har sine ferier fra midten av mars til midten av mai og fra begynnelsen av september til begynnelsen av november. I disse periodene arrangerer vi andre undervisningsprosjekter. Du kan holde enkle engelskkurs, eller undervise i engelsk for voksne i lokalsamfunnet. Du kan også engasjere deg i andre aktiviteter, som engelskklubber, på fritiden under ditt ordinære opphold.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Thailand Teaching Management Plan.

Thailand Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲