Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Vietnam

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • STED: Hanoi
  • TYPER SKOLER: Barne- og ungdomsskoler, høyskole
  • ALDER PÅ ELEVENE: 6-15 år, 18-21 år
  • STØRRELSE PÅ GRUPPENE: 30-60
  • VALGFRIE AKTIVITETER: Kunst, drama, musikk
  • ROLLE: Lærer og lærerassistent (engelsk, fransk)
  • KRAV: Frivillige må være fylt 18 år og ha fullført minst ett semester ved universitet eller jobbet minst ett år etter fullført videregående
  • BOFORM: Vertsfamilie, hostel eller delte leiligheter med andre frivillige
  • LENGDE: Fra tre uker
  • STARTDATOER: Fleksibelt

Ved å jobbe frivillig som lærer i Vietnam vil du ikke bare få verdifull undervisningserfaring, du vil også få et innblikk i dette vakre landet og en fantastisk og annerledes opplevelse med på kjøpet.

Frivillig hjelper elever med skolearbeid på undervisningsprosjektet i Vietnam

Frivillige på dette prosjektet underviser hovedsakelig i muntlig engelsk, slik at ingen formell kompetanse eller tidligere erfaring er nødvendig. Imidlertid samarbeider vi tett med det vietnamesiske kunnskapsdepartementet som krever at alle som underviser frivillig i Vietnam skal være minst 18 år gamle og ha fullført minst ett semester ved universitet eller jobbet minst ett år etter fullført videregående.

Andre nøkkelkvalifikasjoner er entusiasme, et ønske om å lære bort, pågangsmot og stå-på-vilje!

Vietnam har for flere år siden innsett viktigheten av engelsk som business-språk og som et viktig verktøy innenfor turismeindustrien. Med en voksende økonomi og en ekspanderende turistindustri blir engelskkunnskaper en stadig viktigere ferdighet for unge vietnamesere som ønsker å sikre seg en god jobb innenfor forretningsvirksomhet eller turisme i Vietnam, og ungdommen jobber derfor hardt for å lære seg språket.

Din rolle som frivillig

Projects Abroad holder til i Vietnams hovedstad Hanoi. Det er stor etterspørsel etter engelskundervisning blant Vietnams ungdommer, og det blir undervist i engelsk ved alle ungdomsskoler og ved noen barneskoler i byen. På de fleste skolene vil du undervise alene, men det er noen plasseringer der du kan få anledning til å begynne som en assistent dersom du ønsker det. Som en lærerfigur med gode engelskkunnskaper vil du bli sett opp til og respektert av elevene, og de vil være ivrige etter å lære.

Når du underviser vil hovedoppgaven din være å prøve å forbedre barnas engelske uttale. Ved å planlegge morsomme og kreative timer bidrar du til å fremme barnas selvtillit og læring. De vil være interessert i deg og din bakgrunn, så bruk gjerne dette i undervisningen som en bakgrunn for å sette i gang gode samtaler, både med deg og dem imellom.

Frivillig lærer bort nye ord til elever på en skole i Vietnam

Det er mulig å undervise i fransk dersom dette er et språk du behersker godt. Nevn det i søknaden dersom du er interessert i dette.

Det er også en mulighet å undervise på en høyskole. Her vil du undervise elever i alderen 18 til 21 år.

I sommerferien vil Projects Abroad arrangere egne sommerklasser for de lokale elevene, og frivillige vil da undervise her.

Husk at ditt bidrag i Vietnam kan være svært viktig for noen av disse barnas framtid, men at du også er en del av et stort nettverk av frivillige som bidrar positivt til hele lokalsamfunnet, og som viderefører innsatsen over tid. Dette givende arbeidet og den utrolig opplevelsen det vil være å bo og jobbe i Vietnam tilsier at dette blir en opplevelse du sent vil glemme!

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Vietnam Teaching Management Plan.

Er du klar for å jobbe frivillig i Vietnam?

Vietnam Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲