Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsfrivillig 15-18 år

Ungdomsfrivillig

Er du mellom 15-18 år? Ønsker du deg en drømmesommer hvor du reiser til et spennende land, bidrar med meningsfylt frivillig arbeid, opplever en ny kultur og får venner fra hele verden? Delta på Ungdomsfrivillig!

Ungdomsfrivillig er 2, 3 eller 4 ukers gruppereiser for deg mellom 15-18 år. Disse er organisert som en sommerleir i utlandet og er spesielt tilpasset unge frivillige. Ungdomsfrivillig tilbyr tett oppfølging fra våre egne lokalt ansatte, et nettverk av andre ungdommer fra hele verden og et tettpakket spennende program som inkluderer frivillig arbeid, sosiale aktiviteter og helgeturer.

I trygge og sosiale omgivelser får du praktisk erfaring i et utviklingsland. Du kan velge mellom 10 prosjekttyper i 30 land verden over slik som frivillig arbeid med barn, naturbevaring, medisin & helse og menneskerettigheter. På noen destinasjoner kan du delta på språkundervisning underveis. Du vil garantert finne noe som passer deg! Som ungdomsfrivillig hjelper du oss å nå våre langtidsmål, ta en en titt på fjorårets resultater!

Klikk her for å velge ditt prosjekter og destinasjon som Ungdomsfrivillig

Smakebiter fra de ulike prosjektene våre frivillige på Ungdomsfrivillig 15-18 år kan delta på om sommeren.

Dette får du som Ungdomsfrivillig:

 • 24 timers støtte fra Projects Abroad i destinasjonen
 • Projects Abroad ansatte i umiddelbar nærhet
 • Ungdommer fra hele verden som du bor og jobber sammen med
 • Et meningsfullt prosjekt å jobbe på
 • Mulighet til å bli bedre i engelsk
 • 3 måltider om dagen, 7 dager i uken
 • Egen koordinator som forbereder deg til avreise
 • Egen innloggingsside med masse nyttig info
 • Transport til og fra jobb og fritidsaktiviteter
 • Transport til og fra flyplass
 • Kulturelle workshops og andre sosiale aktiviteter
 • Helgetur og utflukter sammen med Projects Abroad ansatte
 • Forsikring for hele reisen din
 • Hjelp med visumforberedelser
 • Tilbud om flybilletter

Hva er forskjellene mellom Ungdomsfrivillig og Standard Prosjekter?

Som Ungdomsfrivillig er du aldri alene.  Du vil alltid være med andre frivillige, veiledere eller vertsfamilie. Etter en vel gjennomført arbeidsdag drar de frivillige hjem til vertsfamiliene i grupper på to eller flere frivillige per familie. I noen tilfeller sover de frivillige på hotell eller i en sovesal, med veiledere på stedet. I de fleste tilfeller har den frivillige  minst en romkamerat av samme kjønn på omtrent samme alder. Uavhengig av bosted vil du og de andre ungdomsfrivillige bli transportert til og fra både prosjekt og fritidsaktiviteter hver dag.

Her kan du lese mer om reisen til og fra ditt Ungdomsfrivillig-prosjekt.

Vi arrangerer utflukter og helgeturer. For at du skal oppleve mest mulig av landet du jobber frivillig i organiserer vi spennende utflukter og helgeturer for alle våre ungdomsfrivillige til en eller flere populære turistattraksjoner. Disse turene er arrangert av vårt personale som selvfølgelig er med på tur - slik at du kan føle deg helt trygg mens du du utforsker landet du er frivillig i.

Deltakere på Ungdomsfrivillig kommer fra hele verden. Dette skaper et unikt mangfold, engelskkunnskap dine forbedres og det knyttes vennskap på tross av landegrenser. Ettersom Ungdomsfrivillig har faste ankomst- og avreisedatoer vil dere ankomme og reise hjem til samme tid. Dette gjør det enkelt å bli kjent med de andre deltakerne ettersom alle er i akkurat samme situasjon som du. 

Du kan være Ungdomsfrivillig i 2, 3 eller 4 uker. Du velger selv hvor lenge du vil delta på Ungdomsfrivillig, og vi arrangerer 2, 3 eller 4 ukers opphold. I landene vi tilbyr Ungdomsfrivillig er selvfølgelig alle aktiviteter og helgeturer inkludert slik at du får muligheten til å oppleve mest mulig. 

Vil du bli med på Ungdomsfrivillig og lurer på hvordan du skal gå fram? Her kan du lese hvordan du kommer i gang.

Vil du lese om hvordan tidligere deltakere har hatt det? Her kan du lese frivillig forteller-historier fra tidligere deltakere på Ungdomsfrivillig.

Start planleggingen av din drømmesommer i dag, bli med oss på Ungdomsfrivillig

Til deg som er foresatt

Det er mange spørsmål som dukker opp, når barna presenterer ideen om å tilbringe sommeren på frivillig arbeid i et utviklingsland. Er det trygt? Kan sønnen eller datteren min reise alene på Ungdomsfrivillig? Er aktivitetene meningsfulle? 

Sikkerheten og støtten til våre frivillige er vår høyeste prioritet, og vi overlater ingenting til tilfeldighetene. Vi har egne ansatte i alle prosjektland som er tilgjengelig på kort varsel 24 timer i døgnet ved behov. De ungdomsfrivillige er aldri overlatt til seg selv, og er bestandig i følge med våre ansatte eller vertsfamiliene våre. Vi laget en egen side kalt Sikkerhet og oppfølging, hvor du kan lese mer om hvordan vi følger opp våre frivillige før, under og etter oppholdet deres på frivillig arbeid.

Vi har jevnlig møter med foresatte, både på kontoret i Oslo og på Skype. Hvis du ønsker å vite mer om oss og prosjektene våre før dere sier ja til å la deres håpefulle reise ut i verden på egenhånd, så kontakt oss gjerne.

Les vår resultatrapport fra Ungdomsfrivillig 2018

Les vår resultatrapport fra Ungdomsfrivillig 2018

Vil du vite mer om resultatene på Ungdomsfrivillig? Her kan du lese rapporten fra Ungdomsfrivillig 2017.

Vil du vite mer om resultatene på Ungdomsfrivillig? Her kan du lese rapporten fra Ungdomsfrivillig 2016.

Etter prosjekt
Vis alle
Etter land
Vis alle
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲