Projects AbroadProjects Abroad

Kombinert Juss & Menneskerettigheter i Sør-Afrika for frivillige 15-18 år

Oversikt
Prosjektinformasjon

Datoer blir bekreftet senere!

  • Sted: Cape Town
  • Type plassering: Arbeid på Projects Abroads menneskerettighetskontor
  • Boform: Vertsfamilie
  • Krav til alder: 15-18 år

Dersom du vurderer en karriere innen menneskerettighetsarbeid, kan du få en smakebit gjennom å delta på Ungdomsfrivillig i Cape Town, Sør-Afrika. Her får du prøvd deg på praktisk juridisk arbeid, samtidig som du får være med å øke bevisstheten rundt menneskerettigheter i lokalsamfunn i Cape Town.

Ungdomsfrivillige deltar i fiktiv rettssak på menneskerettighetsprosjekt i Sør-Afrika

I din første uke på dette prosjektet, får du delta i en fiktiv rettssak som vil holdes på menneskerettighetskontoret til Projects Abroad i Cape Town. Dere vil få bruke første uken til å undersøke og forberede saken deres. Underveis får dere besøke steder som er relevant for saken dere jobber med, for eksempel en politistasjon eller et krisesenter for voldtektsofre. Dette vil gi deg en god introduksjon til praktisk juridisk arbeid og et innblikk i hvordan hverdagen til en advokat kan være. Den fiktive rettsaken holdes i slutten av uken, og Projects Abroads ansatte vil være tilstede for å gi saken en dom og gi tilbakemeldinger til alle sammen. Dersom dere er færre enn seks Ungdomsfrivillige på turen, vil dere jobbe med en presentasjon av et lokalsamfunn istedenfor fiktiv rettsak. 

I andre uke vil dere jobbe med samfunnsbasert menneskerettighetsarbeid. Dette innebærer aktiviteter som å evaluere arbeidet på juridiske klinikker, kartlegge behov for juridisk hjelp i lokale områder hvor vi ønsker å tilby ekstra støtte, eller jobbe med gatebarn og bevisstgjøre dem om deres behov og rettigheter.

MenneskerettighetskontoretFrivillige jobber med juss og menneskerettigheter i Sør-Afrika

Project Abroad Human Rights Office tilbyr gratis og uavhengig juridisk rådgivning til underpriviligerte områder i og rundt Cape Town, gjennom juridiske klinikker, der vi reiser ut i lokalsamfunnene eller tar imot klienter på kontoret. Menneskene som kommer til disse klinikkene har ikke råd til juridiske tjenester, så dette tilbudet er svært viktig. Du kan hjelpe oss å evaluere tilbudet og kartlegge forbedringspotensialet.

Hva slags type arbeid du vil gjøre som Ungdomsfrivillig på dette prosjektet, avhenger av hvilke behov lokalsamfunnene har på tidspunktet du er der.

Opplevelser i Sør-Afrika

I tillegg til det viktige arbeidet du gjør, vil du lære mer om Sør-Afrikas kolonihistorie og apartheid når dere får besøke historiske landemerker som Robben Island, the District 6 Museum og the Slave Lodge.

Du vil bo i en vertsfamilie sammen med andre ungdomsfrivillige, noe som vil gi en unik sjanse til å oppleve Sør-Afrikansk kultur og gjestfrihet. Fortell om dagen din over hjemmelaget biryani sammen med familien. På fritiden vil du få oppleve fantastisk utsikt fra toppen av Table Mountain, se pingvinene på Boulders Beach, og kjøre langs Garden Route. 

Du finner prisliste over alle våre Ungdomsfrivillig prosjekter her.

Ungdomsfrivillig Årsrapport Frivillig Forteller Ungdomsfrivillig eller Standard?
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲