Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsfrivillig – hvordan kommer jeg meg dit?

Frivillige blir hentet på flyplass i Nepal av Projects Abroad ansatte

Ungdomsfrivillige flyr på egenhånd til landet de skal jobbe frivillig i. Uavhengig av når på døgnet du ankommer, vil en av våre egne ansatte stå på flyplassen for å møte deg. Herfra blir du tatt med bostedet ditt eller til Projects Abroad-kontoret for å møte de andre ungdomsfrivillige – avhengig av når på dagen du ankommer.

Ettersom Ungdomsfrivillig har faste start- og avreisedatoer, må du ankomme destinasjonen den første søndagen i prosjektperioden og starte hjemreisen den siste lørdagen.

Når dine to eller fire uker som Ungdomsfrivillig har passert vil du selvfølgelig bli kjørt direkte til flyplassen for å starte reisen hjemover.

Tilbud om flybilletter

Projects Abroad har et eget reiseteam, som spesialiserer seg på å finne passende flybilletter til hver enkelt frivillig. For å benytte deg av dette, krysser du av for dette i søknaden din. Alle tilbud om flybilletter er helt uforpliktende, og du står fritt til å takke nei.

Det er ingenting i veien for at du kan bestille flybilletter på egenhånd. Pass da på at du ankommer i tide til startdatoen for prosjektet.

Kan jeg fly sammen med en annen Ungdomsfrivillig?

Når Projects Abroad arrangerer flyreisen din, prøver vi alltid å samle de ungdomsfrivillige på samme fly fra en av de store flyplassene i Europa, slik at de tar samme fly til sin utvalgte destinasjon. Vårt reiseteam har oversikt over våre frivilliges flybilletter, og de vil gi deg beskjed hvis det er andre ungdomsfrivillige med samme eller liknende reiserute.

Hva skjer når jeg ankommer?

På flyplassen blir du møtt av våre ansatte, uansett når på døgnet du ankommer. De vil holde et Projects Abroad-skilt med ditt fulle navn, samt ha et gyldig ID-kort.

Våre Projects Abroad-ansatte vil selvfølgelig sørge for at du kan ringe hjem til dine foresatte, for å fortelle at har kommet vel fram og er i gode hender. Avhengig av når på døgnet du ankommer, vil du enten bli kjørt direkte til bostedet ditt for en god natts søvn eller til Projects Abroad-kontoret i landet, hvor du vil møte de andre ungdomsfrivillige.

Det første steget for enhver frivillig er introduksjonsdagen. Her vil du få en velkomstpakke med informasjon om destinasjonen din, prosjektet du deltar på og en timeplan som er fullpakket med spennende aktiviteter og helgeturer– slik at du som ungdomsfrivillig skal få oppleve mest mulig av landet du jobber i. Introduksjonsdagen inneholder også:

  • En velkomstpakke med kontaktinformasjon til våre lokalt ansatte som alltid vil være tilgjengelig, kart og annen nyttig informasjon
  • En guidet tur i området, inkludert en stopp i minibanken for å veksle penger og mulighet til å kjøpe et lokalt simkort og kontantkort (hvis ønskelig)
  • Introduksjon til landets historie, kultur og lokale skikker, slik at du er best mulig forberedt på hva du kan forvente av oppholdet ditt
  • En grundig gjennomgang av våre sikkerhetsrutiner og detaljene i forsikringen som er inkludert for alle Projects Abroad-frivillige

Etter vel gjennomført introduksjon er du klar for en uforglemmelig opplevelse på Ungdomsfrivillig!

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲