Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Hesteterapi i Sør-Afrika

Oversikt
  • Sted: Constantia, Cape Town
  • Type plassering: Hesteterapi
  • Rolle: For å hjelpe rehabilitering av barn med funksjonsnedsettelser
  • Krav: Frivillige må grunnleggende engelskkunnskaper
  • Bosted: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 4 uker
  • Startdatoer: Fleksibel

Liker du å jobbe med barn? Er du glad i hester? Da foreslår vi hesteterapi i Sør-Afrika! I vakre Constantia utenfor Cape Town vil du gi et verdifullt bidrag til barn med ulike former for funksjonsnedsettelser. Er du klar for å gjøre en forskjell?

Gutt rir på hesteterapiprosjekt i Sør-Afrika

Sørafrikanske Riding for the Disabled Association (SARDA) ble etablert i Cape Town i 1973. I dag finnes SARDA langt flere steder i Sør-Afrika, som i Durban og Port Elizabeth. SARDA tilhører Riding for the Disabled Association (RDA) i Storbritannia og Federation for Disabled Riding International.

Målet til SARDA er at terapeutisk hesteridning for barn med funksjonsnedsettelser skal ha en positiv innvirkning på et fysisk, psykisk og sosialt plan. Det er bevist at regelmessig kontakt med dyr har en svært positiv effekt på mennesker med funksjonsnedsettelser, da det blant annet bidrar til en god forståelse av ansvar og gir mestringsfølelse. Som frivillig på SARDA vil du være en del av dette viktige arbeidet.

Grupper med opptil 11 barn med ulike funksjonsnedsettelser som cerebral parese, autisme og Down syndrom, kommer i løpet av dagen til senteret. Som frivillig på SARDA spiller du en svært viktig rolle og du er en viktig bidragsyter i det daglige arbeidet med å fa organisasjonen til å gå rundt.

Din rolle som frivillig

Hver hesteterapitime blir ledet av en eller flere instruktører som har det overordnede ansvaret for barna, hestene og de frivillige. Som frivillig er det to ulike roller du kan ha under en time.

 Frivillige assistere terapiryttere på ridebanen på hesteterapi-prosjejktet i Sør-Afrika

Den første er som «leder», hvor du har hovedansvaret for hestene. Hvis det ikke er noen «side walkers» vil du også holde oversikt over den enkelte rytterens utvikling. Det er dog ikke ditt ansvar å lære opp rytteren.

Den andre rollen du kan ha er «side walker». Her fungerer du som en bro mellom rytter og instruktør. Her er hovedoppgaven å være en støttespiller for rytteren. Du er der for å gjøre rytteren komfortabel, følge opp instruktørens ordre, gi støtte (enten fysisk eller psykisk), reagere raskt dersom noe skulle oppstå, og skape et godt forhold til rytteren.

De frivillige vil til enhver tid være under oppsyn av stall-mesteren og de profesjonelle instruktørene. På grunn av sikkerhetsmessige årsaker er de ansatte ved SARDA strenge, og de vil sikre at du som frivillig har gått gjennom all nødvendig opplæring før du starter arbeidet. Du trenger ikke tidligere erfaring fra ridning for å delta, det vil imidlertid være en fordel.

Som frivillig kan du regne med å jobbe mandag til fredag fra 08:30 - 17:15 med en to timers lunsjpause.

Hva venter du på? Start planleggingen av en uforglemmelig erfaring i dag.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲