Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship med Veterinærmedisin i Mexico

Oversikt
  • Sted: Guadalajara
  • Type plassering: Veterinærklinikk
  • Rolle: Følge og assistere en lokal veterinær
  • Krav: Frivillige må ha fullført minst tre år veterinærstudier
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra tre uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Når du deltar på vårt prosjekt innen veterinærmedisin, bor og jobber du i Guadalajara som er vår hovedbase i Mexico. Guadalajara er en storby hvor mange holder kjæledyr, men ikke alle har råd til å dekke veterinærutgifter. Byen har derfor flere offentlige dyreklinikker hvor man tilbyr rimeligere behandlinger. Byen har også et problem med forlatte dyr etter at eierne forstår at de ikke har råd til å dekke de kostnadene det koster å faktisk eie et kjæledyr.

Alle frivillige på dette prosjektet må ha fullført minst tre års veterinærstudier. Gitt erfaringen du allerede har fått i løpet av studietiden, vil du når du jobber som veterinærfrivillig få uvurderlig erfaring innen en rekke behandlinger og praksiser i Mexico.

Din rolle som frivillig

Student på Veterinærmedisinprosjekt i Mexico som behandler en katt

Gjennom å følge og hjelpe lokale veterinærer vil du få erfaring fra sykdommer som er sjeldne her hjemme, og du vil også få en bedre forståelse av de problemstillingene som veterinærene møter i arbeidshverdagen. Dersom du er entusiastisk og viser fagkunnskapen du besitter kan den lokale veterinæren tillate deg å ta del i hands-on arbeid og praktiske behandlingsmetoder.

De frivillige jobber på en stor klinikk i sentrum av Guadalajara. Her blir du involvert i alle typer behandlinger som gis til dyrene. Hovedandelen av dyr som behandles her er kjæledyr som katter og hunder, men enkelte ganger dukker det også opp fugler, og en sjelden gang mer eksotiske dyr, som blir bragt til klinikken for behandling. Som frivillig vil du delta på konsultasjoner med dyrene og deres eiere, men du vil også få observere kirurgiske inngrep, assistere ved røntgen, samt hjelpe til ved fysioterapibehandlinger.

På din første arbeidsdag vil du få tildelt en veileder som vil gi deg råd og støtte gjennom oppholdet ditt. Våre lokale Projecs Abroad-ansatte vil også være tilgjengelige dersom du har behov for dem.

Frivillig arbeid som veterinær

Dette prosjektet tar i mot frivillige som har minimale spanskkunnskaper, men du må være klar over at jo mer spansk du snakker og forstår, desto større utbytte vil du få av prosjektet. Vi oppfordrer alle frivillige til å lære så mye spansk som mulig i forkant av prosjektoppholdet. Du kan også delta på et av våre spanskkurs i forkant av eller samtidig med prosjektarbeidet ditt.

Vær oppmerksom på at dette prosjektet er stengt i to uker i forbindelse med påske og jul. Det er også stengt de to første ukene i august. I disse periodene kan du i stedet delta på vår prosjekter innenfor Natur & Miljø eller arbeid med falker.

Dersom du er ferdigutdannet veterinær, og er interessert i å få erfaring fra utlandet kan du lese mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Vil du vite mer om å jobbe frivillig med dyr i utlandet? Her kan du lese mer om vår tilnærming til å arbeide med dyr på en etisk og forsvarlig måte.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲