You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Rastafari-prosjekt i Jamaica for Voksenfrivillig 50+

Oversikt

Datoer blir bekreftet senere!

  • STED: Montego Bay
  • TYPE PLASSERING: Landsby for urbefolkning
  • BOFORHOLD: Delte boliger med andre frivillige

Bli med som voksenfrivillig på vårt rastafari-prosjekt, og ta de i et lite rastafari-samfunn på Jamaica. Dette prosjektet finner du i en liten landsby, hvor innbyggerne er dedikerte til å leve på den rastafariske måten.

Som frivillig vil du lære mer om historien om rastafarianismen, om kunst, arkitektur, musikk, religion og skikker som har formet deres måte å leve på. Du vil få innsikt i hvordan en jamaicansk landsby drives, og ta del i varierte aktiviteter hver dag, som vil introdusere deg til kulturen, og samtidig gi deg mulighet til å gi tilbake. Rastafari-prosjektet for voksenfrivillige er basert i en landsby for urfolk, og ligger kun 15 minutter fra sentrum i Montego Bay med taxi. Montego Bay River renner langs landsbyen.

Din rolle som Voksenfrivillig på Rastafari-prosjekt

En mann fra rastafari-kulturen i Jamaica

Som frivillig vil du jobbe tett på befolkningen i landsbyen, som vil assistere deg i det daglige arbeidet. Dine oppgaver vil variere, men i løpet av oppholdet vil du kunne bli involvert i:

  • Å lage trommer og smykker
  • Økologisk dyrking av urter som mynte, rosmarin, salvie og timian, som brukes til å lage produkter som såpe og te
  • Produsere naturlige og urtebaserte produkter som te, såpe og oljer
  • Assistere med omvisninger for studenter og turister
  • Bygge og reparere tre- og stråtak i landsbyen ved behov
  • Hjelpe barna i landsbyen med hjemmelekser når de kommer hjem fra skolen

En gang i uka vil frivillige også ta del oppsøkende arbeid, organisert av Projects Abroad, utenfor landsbyen. Du vil jobbe sammen med våre lokale ansatte og andre frivillige og besøke dagsentre, eldrehjem og sentre for mennesker med funksjonsnedsettelser. Du vil bruke tid sammen med barna og hjelpe til med undervisning og hjelpe lokale lærere og ansatte på plasseringene med den ekstra assistansen de har behov for. Dette er en flott mulighet til å bli kjent med jamaicanere utenfor landsbyen og til å lære mer om landet.

Dersom du har ferdigheter og erfaring innen regnskap, finans, markedsføring i sosiale medier eller webutvikling kan du også hjelpe lokalbefolkningen med å utvikle bedriftsplaner, tilby opplæring innen entreprenørskap, og mer.

Det daglige livet på Jamaica

På dette prosjektet vil du ha mulighet til å bli involvert i alle aspekter av det jamaicanske landsbylivet. Følelsen av fellesskap er spesielt viktig, og alle måltider vil bli spist sammen med lokalbefolkningen. I landsbyen serveres kun veganske måltider, men vanlige jamaicanske ingredienser, som kyllingvinger, ackee, saltet fisk og karbonader kan kjøpes fra nærliggende butikker utenfor landsbyen. Du vil dele rom med en annen frivillig i rustikke omgivelser. Rastafarienes levesett er veldig enkel, og fokuset vil være på felleskap, å dele og å være i ett med naturen.

Jamaica har svært strenge regler om bruk av cannabis – kun rastafari-praktiserende i Jamaica har lov til å bruke dette. Ta hensyn til reglene i Jamaica og landsbyen i løpet av prosjektet ditt.

I løpet av helgen vil du utforske Jamaica med Projects Abroad-ansatte og andre frivillige. Våre lokale ansatte vil planlegge en utflukt for dere, slik at du får sett mer av Jamaica i løpet av oppholdet. Du kan også bruke fritiden din på å se mer av dette vakre landet. Besøk Bob Marley-museet i Kingston, ta del i vannsport eller slapp av på en fantastisk strand i Negril. Snakk med de lokale ansatte eller befolkningen i rastafari-landsbyen for tips og ideer til hvordan du kan bruke fritiden din på best mulig måte mens du er i Jamaica.

Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲