Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom i Argentina

Oversikt
Prosjekt-oversikt

  • Sted: Cordoba, La Calera og Villa Allende 
  • Typer prosjekter: Sentre for barn/voksne med funksjonsnedsettelser, dagsentre for barn og barnehager
  • Alder på barna: 2-14 år, voksne
  • Størrelse på gruppene: 15-20
  • Rolle: Arbeide mot målene i vår Care Management Plan, inkl. forbedre leseferdigheter og tallforståelse, fremme barnas utvikling, gi emosjonell støtte og omsorg for barn
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra én uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

I Argentina kan du jobbe frivillig med barn og ungdommer fra 2 til 14 år. Du kan bidra på dagsentre for barn, sentre for barn og voksne med funksjonsnedsettelser og i barnehager i og omkring byen Cordoba.

Selv om Argentina har gjort stor fremgang siden den økonomiske krisen i 2001-2002 har landet fortsatt alvorlige utfordringer som et resultat av lave inntekter og regional fattigdom. Dette er synlig i de områdene hvor Projects Abroad arbeider. Samfunnet har problemer med mangelfull utdanning, sosial ekskludering, narkotikamisbruk og generell mangel på oppfølging av barn. Som frivillig kan du tilføre prosjektene den ekstra oppmerksomheten og omsorgen som hvert enkelt barn trenger, men som de lokalt ansatte sjelden har tid og kapasitet til å gi dem. Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Ettersom barna på disse prosjektene sjelden snakker engelsk, er det en stor fordel å kunne noe spansk. Hvis du ønsker det, kan du velge å ta spanskundervisning før eller ved siden av prosjektjobbingen.

Frivillig arbeid på dagsenter og med personer med spesielle behov

En frivillig maler et bildekk til uteområdet på et dagsenter sammen med en ung jenteFrivillig arbeid med barn og ungdom i Argentina gir deg muligheten til å jobbe på ulike plasseringer i og omkring Cordoba, Argentinas nest største by. 

Mange av våre frivillige jobber på dagsentre for barn. De fleste senterne er relativt små så her vil du kunne delta med praktiske oppgaver rundt det daglige stellet og omsorgen for opptil 20 barn. Vi jobber også med noen sentre for mennesker med funksjonsnedsettelser. Frivillige på disse prosjektene opplever at de har ganske stor frihet til å forme sin egen arbeidsdag og føler at tiden på jobb går raskt. 

Dersom du er glad i hester kan du kombinere et prosjekt med barn og ungdom med vårt hesteterapiprosjekt

Din rolle som frivillig med barn og ungdom i Argentina

Som frivillig kan du regne med å bli bedt om å bidra på svært mange ulike måter, avhengig av alderen og behovene til barna du jobber med. Enkelte ganger kan du bli satt til å hjelpe de lokalt ansatte i deres daglige gjøremål, mens arbeidet kanskje er mindre strukturert andre dager, og du kan bruke mer tid på å for eksempel finne på ulike aktiviteter med barna.

Du kan arrangere workshops for barna hvor dere fokuserer på maling, keramikk eller musikk. De eldste barna trenger som regel hjelp med lekser på slutten av dagen. Det er også muligheter for å involvere deg i fysioterapibehandlinger på sentrene for barn med funksjonsnedsettelser, dersom du har erfaring innen dette feltet.

Uansett hvilke evner og interesser du måtte ha, vil du få satt dem ut i livet i Argentina. Lær barna å danse, tegn eller spill fotball med dem. Jo mer energi du legger i arbeidet ditt, desto mer meningsfylt vil det bli både for barna og for deg!

I løpet av oppholdet ditt vil du også få delta på jevnlige workshops som holdes av vår prosjektkoordinator. På disse samlingene vil du få informasjon om landets utdanningsystem og råd om hvordan du bør organisere arbeidet ditt. Det vil også bli mulighet til å få og gi tilbakemeldinger. Kanskje du også lærer noen nye aktiviteter som du kan ta med deg i arbeidet med barna.

Argentina Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲