Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Hesteterapi i Argentina

Oversikt
  • Sted: I et landlig område rett utenfor Cordoba
  • Typer plasseringer: Hesteterapisenter
  • Rolle: Hjelpe til med rehabilitering av barn og voksne, og ta hånd om hestene på senteret
  • Krav: Frivillige må ha minst middels gode spanskkunnskaper
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt hesteterapiprosjekt kombinerer elementer både fra våre prosjekter med barn og ungdom og innen dyrestell. Dette prosjektet er åpent for alle som ønsker erfaring med frivillig arbeid, enten du har et friår, tar en pause fra karrieren eller ønsker en annerledes ferie. Du trenger ingen spesiell erfaring for å delta på dette prosjektet, men det er viktig at du har en interesse for hester og et engasjement rundt arbeid med sårbare barn og voksne.

Frivillige som jobber med hester på hesteterapiprosjektet i Argentina

Som frivillig på vårt hesteterapiprosjekt vil du hjelpe både barn og voksne med rehabilitering fra psykiske eller fysiske problemer, gjennom et terapiprogram hvor du jobber med hester. En trent hest kan hjelpe mennesker med å komme seg gjennom vanskeligheter ved å få pasienten til å fokusere på bevegelighet, kroppsholdning, språk og muskelkontroll.

Hvordan er din rolle som frivillig?

Målet med hesteterapien er at pasientene skal få en bedre livskvalitet, ved å tilby ridning og kontakt med hester som rekreasjon. Å tilrettelegge for at terapirytterne får utfordringer tilpasset deres funksjonsnivå, styrker deres selvtillit og mestringsfølelse.

Prosjektet består av tre elementer:

  • Du vil hjelpe til med stell av hestene; mating, rengjøring, børsting osv.
  • Du vil aktivt delta i timene hvor du hjelper barn og voksne med å lære å ri.
  • Du vil ha daglig kontakt med pasientene, og delta i timene for å lære teorien bak terapien slik at du kan ta denne i bruk når du jobber med pasientene.

Arbeidsoppgavene og rollen din vil variere fra dag til dag, og du vil få en rekke ulike erfaringer. Effekten av denne type terapi varierer fra pasient til pasient, men ved å vise din entusiasme og lidenskap for hestene kan du skape glede og positive erfaringer hos hver enkelt pasient. Din tilstedeværelse vil bidra til å gjøre hver terapitime til en fornøyelse, noe som er viktig for å vedlikeholde barnas interesse.

For å delta på hesteterapiprosjektet kreves det at du har middels gode spanskkunnskaper, slik at du kan kommunisere med det lokale personalet. Du vil, i tillegg til å motta veiledning fra Projects Abroads ansatte, også få informasjon fra din veileder på senteret. Dersom du ønsker å friske opp språkkunnskapene dine, kan du delta på et av våre spanskkurs, enten før eller samtidig med ditt frivillige arbeid.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲