Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship innen Veterinærfag og Dyrestell i Argentina

Oversikt
  • Sted: Cordoba
  • Typer plasseringer: Veterinærklinikk og hundesenter
  • Rolle: Arbeide sammen med en lokal veterinær med behandling og stell av husdyr
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra én uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du elsker dyr og er på leting etter et sted hvor du kan gjøre en innsats, så ta en titt på vårt Veterinærfag og Dyrestellprosjekt i Argentina. Dette prosjektet er en praktisk plassering som passer for deg enten du vurderer studier innen veterinærmedisin, er feridgutdannet, eller bare er lidenskapelig interessert i dyr. 

Frivillig jobber med en svak hund på en dyrestellplassering i Argentina

Her er det ikke et uvanlig syn at folk bruker hest som transportmiddel eller at løse hunder streifer i gatene. Som i mange andre utviklingsland er det dessverre ofte tilfelle at mange ikke tar seg skikkelig av dyrene sine og at dyrs rettigheter ikke ivaretas. Spesielt utsatt er de mange forlatte kattene og hundene, som risikerer å bli påkjørt, sulte ihjel eller pådra seg et utall forskjellige sykdommer.

Din rolle som frivillig

Plasseringen ligger i Cordoba, hvor du jobber sammen med en veterinær ved en dyreklinikk to dager i uken. Her vil du lære om hvordan dyrene behandles og kanskje assistere veterinæren under operasjoner eller undersøkelser. Du vil også være i kontakt med dyrenes eiere. Akkurat hvilke oppgaver du får tildelt vil avhenge av hva slags kompetanse du har fra før, men du vil uansett få sjansen til å lære masse.

De tre andre dagene i uken vil du jobbe ved et senter for forlatte hunder som holder til i Villa Allende i provinsen Cordoba, 20 km utenfor byen Cordoba; nesten 3 timer med offentlig transport. Senteret har plass til mer enn 150 hunder, og jobber hele veien for å finne nye hjem til hundene, slik at de kan ta inn flere av dem som lever på gaten. Dette senteret mottar lite offentlig støtte og har få ressurser, så forholdene her er svært enkle. Den innsatsen du som frivillig legger ned vil derfor bli høyt verdsatt. Dersom du ønsker det kan du velge å bruke all tiden på hundesenteret, i stedet for å kombinere med veterinærklinikken.

Frivillige som jobber på et rehabiliteringsenter for dyr i Argentina

Typiske oppgaver for frivillige kan være å mate hundene, vaske og lufte dem og på andre måter sørge for at de ikke tilbringer hele dagen i burene sine. Frivillige kan også bidra ved å skrive blogger og føre opp detaljer for hver enkelt hund, slik som alder og vaksiner de trenger eller nettopp har fått, og kanskje delta under selve vaksineringen eller hjelpe til med avlusning. Dersom du kan bidra til å finne gode eiere eller gjøre forefallende arbeid på senteret, vil dette også være til stor hjelp. Dette er virkelig hands-on arbeid, så du må ikke være redd for å få litt skitt under neglene.

Det anbefales at frivillige kan snakke i det minste litt enkel spansk, men det er også gunstig om du er flinkere i språket – da vil det være lettere å delta i oppgaver som å snakke med dyreeierne på veterinærklinikken eller hjelpe til med å finne nye eiere for hundene på senteret.

Første gang du ankommer de ulike plasseringene, vil du bli introdusert for dine veiledere og for veterinæren du vil jobbe sammen med. Den typiske arbeidstiden din vil være på 4 timer hver dag, fem dager i uken, men det kan også være mulig å jobbe mer, dersom du ønsker det.

Det er mulig å delta på dette prosjektet for en så kort periode som én uke. Du vil få verdifull kulturerfaring og en god arbeidserfaring, men merk deg at deltakere på lengre opphold vil få mer utbytte av oppholdet sitt. Du kan også vurdere å kombinere et opphold på dyrestell og veterinærmedisin med et av de øvrige prosjektene våre i Argentina.

Vil du vite mer om å jobbe frivillig med dyr i utlandet? Her kan du lese mer om vår tilnærming til å arbeide med dyr på en etisk og forsvarlig måte.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲