Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid i Belize

Oversikt
  • Sted: San Pedro og Placencia
  • Boform: Vertsfamilie eller delte leiligheter
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Det blå hullet, Caye Caulker, San Ignacio

Klikk her for å se alle prosjekter i Belize

Frivillig arbeid med Projects Abroad i Placencia, Belize Det blå hullet i nærheten av Belize

Frivillig arbeid i Belize gir deg en unik sjanse til å reise med mening der du bidrar positivt i lokalsamfunnet. Landets offisielle språk er engelsk, lokalbefolkningen er sprudlende, strendene er kritthvite og havet er krystallklart. Er du klar for å utforske dette spektakulære landet?

Selv om Belize er et stadig mer populært reisemål for turister, med mer enn én million besøkende hvert år, står landet overfor store utfordringer og mange mennesker har det vanskelig. Frivillige kan ha en stor positiv innvirkning ved å hjelpe til med forbedring av leseferdighetene, ta hånd om barn og bidra til deres pedagogiske utvikling på dagsentre og i barnehager, bidra med bærekraftig marinebevaring og tilby helsetjenester i fattige lokalsamfunn.

Projects Abroad i Belize

Projects Abroad Belize holder til to steder; San Pedro og Placencia. I byen San Pedro på øya Ambergris Caye nordøst i landet vil du finne våre prosjekter innen barn og ungdom, folkehelse og undervisning. Det bor omlag 12 000 mennesker i byen, og hvite idylliske sandstrender vil ikke være vanskelig å finne. Vårt natur- og miljøprosjekt holder til i Placencia, en halvøy som ligger mellom en lagune og Karibien. Stedet har en liten befolkning, og huser 3500 mennesker. På den lille paradislignende halvøya er det små forhold så det vil både være trygt og enkelt å utforske lokalmiljøet. 

I Belize vil du bo hos en lokal vertsfamilie som vil ønske deg velkommen inn i hjemmet sitt, og som vil hjelpe deg til å bli en del av lokalsamfunnet. Dette er en fantastisk mulighet til tverrkulturell utveksling, og du vil lære mye om den lokale kulturen. Kanskje du til og med vil lære deg noen ord og uttrykk på et av de lokale språkene, for eksempel belizisk kreol eller en av mayaenes dialekter. Om du deltar på Dykking & Marinbevaring i Placencia vil du bo i delte leiligheter med andre frivillige.

Generell informasjon om Belize

Belize er tidligere britisk koloni og et land med mange kulturer, språk og etniske grupper. Befolkningen er en god blanding av kreoler, garifuna, mestiser, mennonitter og etterkommere etter mayaene. Det er også innvandrere fra andre land i Mellom-Amerika og Asia. Engelsk er det offisielle språket, så for de fleste frivillige vil det være enkelt å kommunisere med lokalbefolkningen og de ansatte på plasseringene deres. Spansk er også utbredt.

Opplevelser i Belize

Som frivillig i Belize vil du ha mange muligheter til å utforske det vakre landskapet du befinner deg i, både i helger og etter at arbeidsdagen er over. Belize er hjemmet til et mangfoldig økosystem, og har en overflod av naturlige underverker. Du kan blant annet få oppleve verdens nest største korallrev og det største grottesystemet i Mellom-Amerika. Landet har også en rik mayahistorie, med nesten tusen mayaruiner som du kan utforske.

Frivillige har mange aktiviteter å velge mellom i Belize, og mer enn 250 ulike øyer du kan bli kjent med. Vannet er rolig og varmt, og passer utmerket for båtturer, dykking og snorkling. Det finnes også mange elver hvor du kan prøve ut rafting og kajakkpadling. Du kan også besøke forskjellige jungel- og naturreservater for grottevandringer, gåturer og fugletitting. Her finner du mer enn fem tusen plantearter og hundrevis av dyrearter, deriblant jaguarer, beltedyr, slanger og aper.

Gjør deg klar for å utforske denne spennende destinasjonen i Mellom-Amerika, Belize venter på deg!

Dine muligheter for frivillig arbeid i Belize

Ungdomsfrivillig:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲