Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom i Bolivia

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Typer plasseringer: Sentre for barn/voksne med spesielle behov, dagsentre, rehabiliteringssentre, sentre for gatebarn, eldrehjem
  • Alder på barna: 0-21 år
  • Størrelse på gruppene: 15-80
  • Rolle: Arbeide mot målene i Care Management Plan, inkl. pedagogiske leker og kreative aktiviteter, gi emosjonell støtte, og skape bevissthet rundt og forbedre generell hygiene
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du ønsker å få erfaring som frivillig med barn, og kunne tenke deg å dra til Sør-Amerika så bør du ta en nærmere titt på dette prosjektet. Du kan være med og bidra uansett ferdigheter og tidligere erfaringer, om du har et friår fra studier, ønsker en annerledes ferie, et avbrekk fra jobben eller er pensjonist. Det eneste vi krever er at du har engasjement, og at du har et ønske om å bidra.  

Bolivia er et av de fattigste og minst utviklede landene i Latin-Amerika, noe som gjenspeiles i landets omsorgssystem. Barnehager og dagsentre mangler de nødvendige ressurser, ansatte og struktur for å kunne gi noe mer enn grunnleggende omsorg og tilsyn. Som frivillig kan du derfor være med og utføre svært verdifullt arbeid.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Frivillig arbeid med barn og ungdom i Bolivia

En frivillig pynter en eldre kvinne på et eldresenter med neglelakk i BoliviaI Bolivia kan du jobbe frivillig med barn og voksne på dagsentre i og rundt Cochabamba. Disse plasseringene tar seg av personer i alle aldre som har ulike behov, fra små barn til eldre på pleiehjem. Mange av våre plasseringer arbeider med barn med ulike funksjonsnedsettelser, og som av den grunn har behov for ekstra oppfølging og stimulering. 

Vi arbeider også med et senter for unge jenter som har blitt misbrukt og som ønsker å lære seg ulike utenomfaglige aktiviteter slik at de lettere kan komme seg videre i livet. Dermed passer dette prosjektet for deg som er god i dans, yoga eller har andre talenter. 

Ulike plasseringer har ulike behov, og vi forsøker alltid å matche våre frivillige med de plasseringene som kan gjøre mest nytte av de ferdighetene og erfaringene du har. Gi oss beskjed dersom du har noen preferanser for type sted du vil jobbe på, eller om du har noen ferdigheter som kan være nyttige for prosjektet ditt. Det gjør det lettere for oss å finne ut av hvilket sted du vil passe aller best inn på! Hvor du vil jobbe vil også avhenge av spanskkunnskapene dine.

Projects Abroads ansatte i Bolivia arrangerer med jevne mellomrom workshops for de frivillige på barn- og ungdomsprosjektene. Ved å delta her kan du blant annet få innsikt i det statlige omsorgssystemet i Bolivia, få mer kunnskap om plasseringen din og få råd og forslag til hvordan du kan bidra for at vi kan nå målene som settes for de ulike plasseringene. Her er det også muligheter for å stille spørsmål og diskutere eventuelle utfordringer ved plasseringen din med våre ansatte og andre frivillige. Kanskje har du noen tips til morsomme aktiviteter som du kan dele med de andre frivillige?

På mange av plasseringene vil frivillige jobbe sammen i par, noe som betyr at du alltid har noen å utveksle idéer med, strukturere hverdagen med og samarbeide med for å komme opp med lærerike aktiviteter. Ved å være to blir det også enklere å følge med på barna og ungdommene på prosjektet. Dersom du trenger noe materiale for å sette en aktivitet ut i livet så vil Projects Abroads ansatte i Bolivia kunne være behjelpelige. I tillegg vil en av de ansatte på prosjektet hvor du jobber fungere som en veileder for deg, og være tilgjengelig dersom du trenger råd eller hjelp.

Din rolle som frivillig med barn og ungdom

Frivillig som hjelper en liten jente med å pusse tennene i en barnehage i Bolivia

Dine daglige arbeidsoppgaver vil avhenge av hvor gamle barna du jobber med er og hvilken plassering du jobber på. Kanskje du vil hjelpe til med å mate, stelle og generelt ta deg av yngre barn, eller hjelpe barn og ungdom med lekser, organisere sport og lek, kunst og håndverk og lignende. Vi ønsker alltid å oppmuntre frivillige til å ta initiativ og komme opp med nye ideer til aktiviteter, så bruk de kunnskapene og interessene du har til å gjøre hverdagen til barna spennende og gledesfylt. På flere av plasseringene vil du også jobbe med gjøre barna bevisste på og lære dem viktigheten av hygiene, selvdisiplin og god kommunikasjon. 

Uansett hvor du jobber bør du være klar for å bli utfordret. Mange av barna vi jobber med er ikke vant med å ha en strukturert hverdag, og enkelte av barna har helseutfordringer som gjør at de trenger ekstra oppmerksomhet og oppfølgning. 

Noen av barna vi jobber med går ikke på skolen så enkel leseundervisning og generelle undervisningsaktiviteter på spansk, er svært velkomne. Dersom du kan bidra på dette området så la oss få vite om det når du søker.

Dersom du er sportsinteressert bør du også ta en titt på vårt fotballprosjekt i Bolivia. Her kan du kombinere det å undervise i fotball med ulike typer omsorgsarbeid.

Frivillig arbeid på barnehjem i Bolivia

I årenes løp har våre frivillige jobbet med barn på barnehjem i Bolivia. De har gjort en formidabel innsats på disse prosjektene, hvor de har forbedret boforholdene på barnehjemmene og skapt muligheter for barna gjennom omsorg og utdanning. Likevel har vi valgt å flytte vårt fokus bort fra barnehjem og mot fellesskap- og samfunnsbasert omsorg. Denne avgjørelsen bunner i at vi mener at stabile familiemiljøer er det beste for barna vi jobber med. Les mer om frivillig arbeid på barnehjem og vårt standpunkt her.

Dette innebærer at våre frivillige i stedet for å jobbe på barnehjem i Bolivia vil jobbe i barnehager, dagsentre og i støttegrupper for mødre med barn eller for eldre. Dette gjør Projects Abroad i stand til å bygge sterkere bånd til lokalsamfunnene og – aller viktigst – hjelpe familier til å holde sammen og blomstre.

Dette prosjektet er tilgjengelig for 2 eller 3 uker dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og lære mye.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Bolivia Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲