Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Bolivia

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Typer plasseringer: Print
  • Rolle: Arbeide sammen med en lokal journalist med det overordnede målet å fortsette suksessen med magasinet, “The Cocha-Banner”
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Uansett om du allerede er journalist eller vurderer det som studieretning eller yrke, så har du mulighet til å skaffe deg nyttig arbeidserfaring på vår journalistikkplassering i Bolivia.

Journalistikkfrivillig gjør kontorarbeid under sitt internship i Bolivia

Frivillige på vår journalistikkplassering får ikke bare se hvordan en publikasjon organiseres fra innsiden, men får også muligheten til å sette sammen en portefølje av eget arbeid. Prosjektet gir de frivillige en unik innsikt i dagens hendelser i regionen, og en sjanse til å jobbe sammen med lokale personer i Cochabamba.

Du vil også få kjennskap til arbeidet med media i en ny kulturell og politisk situasjon, samt at du vil få uvurderlig arbeidserfaring og kunnskap som vil kunne øke mulighetene dine på arbeidsmarkedet.

Frivillig journalistikkplassering innen trykte medier

Frivillige vil jobbe for “Cocha-Banner”, et månedlig engelskspråklig magasin, etablert av Projects Abroad. Initiativet i Bolivia ble startet av en frivillig på undervisningsprosjektet vårt i 2005, og har siden vokst seg stort takket være engasjementet til våre journalistikkfrivillige og ansatte i Bolivia. 

Cocha-Banner distribueres fritt i Cochabamba, og dekker en rekke ulike temaer, fra nyheter og aktuelle temaer til lengre artikler og anmeldelser. Magasinet gir befolkningen i Cochabamba sjansen til å lese om lokale temaer og si sin mening, samt at de kan praktisere engelsken sin.

Publikasjonen har vist seg å være et viktig verktøy for opplæring av lokale studenter, og gir dem muligheten til å praktisere engelskkunnskapene sine gratis på månedlig basis. Å lære engelsk har blitt viktigere for den yngre generasjonen da de vet at dette øker jobbmulighetene deres. Magasinet gir også organisasjoner og andre lokale grupper en stemme og sjansen til å skape blest om det arbeidet de gjør. 

Frivillige fra alle verdenshjørner skriver for bladet, og lokalbefolkningen er ivrig etter å få artiklene på trykk. Magasinet inneholder derfor historier og artikler fra mange ulike kulturelle og geografiske perspektiver. Hver utgave inneholder også minst en artikkel som omhandler en form for veldedig arbeid, alt fra arrangementer hos lokale dagsenter til intervjuer med fremstående offentlige personer som er involvert i en ny form for veldedighet.

Din rolle som frivillig

Ved å jobbe frivillig i Cocha-Banner slutter du deg til et unikt og nytenkende magasin. Det er det eneste engelskskrevne, kulturelle og informative bladet som blir distribuert gratis på kafeer, puber, restauranter og skoler i Cochabamba. 

Som frivillig på dette prosjektet vil du jobbe sammen med en erfaren journalist og få prøve deg innenfor mange ulike områder, fra informasjons-søking, gjøre intervjuer, skrive artikler, lese korrektur, redigere, oversette fra spansk til engelsk, fotografere og levere det ferdige bladet ut til spesifiserte destinasjoner. 

Du har også mulighet til å bli involvert i design av layout og andre ulike aspekter ved produksjonen av bladet. Magasinet får også artikler fra språkstudenter ved San Simon University i Cochabamba. Du kan derfor få ta del i redigering, korrekturlesing eller oversettelse av tekster skrevet av disse studentene. Noen ganger vil studentene også oversette engelske artikler skrevet av frivillige til spansk, for at de skal nå ut til en større del av befolkningen. Dette er en super mulighet til å komme i kontakt med lokal ungdom, og mange frivillige setter stor pris på denne muligheten.

Du trenger ikke å bekymre deg for at du ikke skal komme på noe å skrive om – det skjer alltid mye i og rundt Cochabamba. Uansett om du dekker en streik, intervjuer en lokal politiker eller deltar på en tilstelning så vil kunnskapen din om Bolivia og bolivianerne vokse sammen med dine journalistiske ferdigheter.

Det kreves ingen formell journalistikkerfaring for å delta på prosjektet, og siden magasinet skrives på engelsk, er et høyt spansknivå heller ikke påkrevd.

Dette prosjektet er tilgjengelig for 2 eller 3 uker dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og lære mye. Ettersom magasinet gis ut månedlig vil det også dessverre være en risiko for at du ikke vil få oppleve at arbeidet ditt publiseres mens du er der.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲