Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Musikk i Bolivia

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Rolle: Arbeide sammen med en musikklærer for å hjelpe barn til å utvikle sitt musikalske potensiale
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på musikkprosjektet i Bolivia vil du jobbe sammen med en lokal musikklærer på en blindeskole. Musikk hjelper barna i deres utvikling, får frem deres musikalske evner og kan også virke som en form for terapi.

Bolivia er kjent for å ha en rik musikkultur, så om du er en musikkelsker og kanskje også spiller et instrument, er dette prosjektet ideelt for deg. Enten du har et friår eller et avbrekk fra jobben kan du dele din musikalske kunnskap og lære mer om musikk utenlands.

Frivillig som musikklærer

Barn i Bolivia danner et band under en musikktime ledet av en frivillig på musikkprosjektet

Musikkprosjektet finner sted i den pulserende byen Cochabamba som også huser vårt hovedkontor i landet. Musikkprosjektet ble startet opp av Projects Abroad og vi samarbeider tett med en skole for svaksynte og blinde barn. På skolen vil du bli involvert i musikkundervisning og utenomfaglige aktiviteter. Disse aktivitetene er fantastisk for personlig utvikling og bidrar til å gi elevene en trygg og positiv læringsarena.  

På senteret for synshemmede er musikk et effektivt verktøy for å bidra til utviklingen av barn og tenåringer. Personalet gjør sitt beste for å dekke disse barnas primære behov, men som for alle barn er det også viktig for disse barnas utvikling å ha noen fritidsaktiviteter. Musikken spiller en stor rolle for disse barna. Ved å la dem prøve forskjellige instrumenter og møte frivillige fra hele verden lærer de hvordan de skal tilpasse seg og kommunisere når de en dag må forlate senteret.

Musikkprosjektet er utviklet med fokus på 3 målsetninger:

  • Bevissthet og verdsetting – boliviansk folkemusikk har vært med på å forme kulturen og historien til dette landet. Det er viktig at barna lærer om musikken, tradisjonene og landet de lever i.
  • Læring – det er viktig for barna å oppdage og utvikle sine musikalske evner.
  • Terapi – mange av barna har opplevd mange utfordringer og kommer fra vanskelige kår. Dette kan medføre frustrasjon og depresjon, og kan også føre til adferdsproblemer på sikt. Musikk kan ofte hjelpe barna til å erstatte de negative tankene med en positive instilling. Ved å lære noe nytt får de også bedre selvtillit og selvfølelse.

Lokal jente lærer å spille trommer med hjelp fra en frivillig i Bolivia

Skolen har både tradisjonelle bolivianske instrumenter som panfløyter, bambusfløyter og regnstaver, samt mer kjente instrumenter som trommer, gitarer og tamburiner. Instrumentene kan du benytte i arbeidet med barna. 

Som frivillig vil du samarbeide med en profesjonell musikklærer, men du vil bli oppfordret til å komme med egne idéer og å planlegge musikksamlinger for barna. Barna vil bli delt inn i grupper avhengig av alder og musikalske ferdigheter. Denne inndelingen vil gi deg anledning til å hjelpe mindre grupper med deres musikalske utvikling, og samtidig ha det gøy med musikken.

Dette er en morsom og verdifull plassering. Ta med deg energi, kreativitet og et åpent sinn, og du vil få mye tilbake, samtidig som bidraget ditt vil bli satt stor pris på. 

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲