Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid innen Ernæring i Bolivia

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Typer plasseringer: Ernæringssenter
  • Rolle: Arbeide sammen med lokale ernæringsfysiologer innen problemstillinger rundt feilernæring og matmangel i lokalsamfunn
  • Krav: Frivillige må kunne snakke minst middels godt spansk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Projects Abroad samarbeider med Centro de Nutrición Infantil Albina Patiño, et ernæringsdagsenter i Cochabamba. Senteret har som mål å hjelpe familier i det fattige området, Cerro Verde. Familiene som mottar hjelp lider av feilernæring og mangelsykdommer.

For å delta på prosjektet bør du ha spanskkunnskaper på et middels nivå, og du må delta i minimum 4 uker. Du kan delta som del av et friår, som et karriereavbrekk eller som en meningsfylt ferie.

Din rolle som frivillig

Frivillig på jobb i Latin-Amerika som lager en sunn fruktsalat på plasseringen sin

Det er estimert at ett av tre barn i Bolivia lider av feilernæring. Dette er det nest høyeste antallet i Latin-Amerika og Karibien. Man tror at fattigdom, dårlige helsesystemer og mangel på bevissthet og kunnskap rundt ernæring er faktorer som påvirker en økning i feilernæring i Bolivia.

Dette prosjektet har som mål å redusere graden av feilernæring gjennom å forbedre kunnskapen og bevissheten om ernæring, samt å gi våre frivillige førstehånds erfaring innen ernæringsarbeid i et utviklingsland.

Som frivillig på denne plasseringen vil du jobbe på Centro de Nutrición Infantil Albina Patiño. Arbeidsoppgavene vil bestå av rehabilitering og omsorg for barn, outreacharbeid og undervisning gjennom oppmerksomhetskampanjer. Gjennom dette arbeidet vil du hjelpe lokalsamfunnet til å beseire det voksende problemet med feilernæring og mangelsykdommer.

Du vil få muligheten til å ta tre roller på dette ernæringsprogrammet, hvor du i hovedsak jobber i Cochabamba by.

I Cochabamba tilbringer de fleste frivillige arbeidstiden sin med å jobbe direkte med feilernærte barn som har blitt plassert på senteret av foreldrene sine. Her vil du bruke tid med barna og mate dem til de blir friske og kan reise hjem til foreldrene sine. Barna på senteret er mellom 0 og 5 år gamle.

Den andre rollen du kan ta er å assistere de ansatte med gjennomføringen av outreachprogrammer hvor dere drar på hjemmebesøk for å følge opp barn som har fått behandling på senteret, men som har reist hjem til familiene sine. Disse besøkene vil bekrefte om foreldrene følger diettene de har fått beskjed om, og vil avdekke eventuelt nye tilfeller av feilernæring.

Frivillige vil også bli involvert i arbeid med å lage ernæringskampanjer for å skape bevissthet rundt dette temaet i Cerro Verde-området.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Som frivillig vil du jobbe fra kl. 8:00 til 12:00, og deretter fra kl. 14:00 til 18:00. Timeplanen kan variere avhengig av behovene på senteret.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Bolivia Nutrition Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲