Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin i Bolivia

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Typer plasseringer: Offentlige helseklinikker og sykehus
  • Rolle: Arbeide side om side med dyktige lokalt ansatte på ulike avdelinger på et sykehus eller en helseklinikk
  • Krav: Frivillige må være fylt 18 år, og kunne snakke minst middels godt spansk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på medisinprosjektet i Bolivia vil du få jobbe på et av to offentlige sykehus eller på ulike "Centros de Salud", offentlige helseklinikker som er åpne for alle, uavhengig av deres betalingsevne.

På "Centros de Salud" får du muligheten til å jobbe på forskjellige avdelinger, som pediatri, gynekologi, innleggelser og apotekerarbeid. Du kan også få delta i ulikt arbeid i lokalsamfunnet, blant annet vaksinasjonsprogrammer som klinikkene arrangerer i løpet av året. På grunn av at fasilitetene på helseklinikkene er enkle tar de i hovedsak mot mindre skader, ulykker og rutinemessige besøk. Klinikkene har for dårlig økonomi til å holde fasilitetene i god stand, og for å ha nok ansatte eller utstyr. Det er derfor stort behov for frivillige som kan hjelpe til på dette prosjektet.

Medisinfrivillige jobber med ansatte for å hjelpe et barn i Bolivia

Som frivillig innen medisin kan du også få jobbe på et offentlig sykehus i sentrum av Cochabamba. Sykehuset, som mottar liten økonomisk støtte, har en velrenommert brannavdeling, og pasienter reiser ofte langt for å motta behandling her. Frivillige som har medisinsk erfaring vil få mulighet til å være med på operasjonssalen. Det andre sykehuset du kan jobbe på er et non-profit sykehus, der du vil lære om de medisinske prosedyrene som utføres gjennom observasjon av de ansatte. De ansatte på begge sykehusene vil med glede svare på de spørsmål du måtte ha til plasseringen og arbeidet som gjøres der. 

Projects Abroad organiserer jevnlige workshops for sine frivillige på medisinprosjektet. Disse samlingene vil gi deg en bedre forståelse av landets helsesystem, og vil fokusere på mange av de vanlige medisinske problemstillingene som lokalbefolkningen møter. Som frivillig vil du også få være med på besøk til lokal-samfunn for å gi opplæring innenfor ulike relevante helsetemaer. Dette opplæringsarbeidet og workshopene er veiledet og gjennomført av en kvalifisert sykepleier. 

Hva kreves for å kunne delta på dette prosjektet?

Frivillige på alle medisin- og helseprosjekter i Bolivia må være 18 år eller eldre, og må ha gode spanskkunnskaper slik at de kan kommunisere direkte med leger og pasienter. Mange av de frivillige som mangler spanskferdigheter tar et språkkurs eller er med på et undervisnings- eller barn- og ungdomsprosjekt før de starter med den medisinske delen av oppholdet. Det gir deg muligheten til å forbedre språkferdighetene dine før du går i gang på den medisinske plasseringen.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Under oppholdet ditt i Bolivia bor du hos en lokal vertsfamilie, hvor du vil ta del i familiens tradisjoner og dagligliv. Du vil også bruke mye av fritiden din i Cochabamba sammen med andre frivillige.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲