Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Sykepleie i Bolivia

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Typer plasseringer: Offentlige helseklinikker, sykehus og i lokalsamfunn
  • Rolle: Tilegne deg erfaring fra erfarne ansatte på ulike avdelinger på sykehus eller helseklinikk
  • Krav: Frivillige må være fylt 18 år, og kunne snakke minst middels godt spansk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på et sykepleieprosjekt i Bolivia får du en givende mulighet til å jobbe på et av to offentlige sykehus eller på ulike "Centros de Salud", offentlige helseklinikker som tilbyr gratis helsetjenester til alle som bor i Cochabamba.

Frivillig sykepleier jobber med et barn på et sykehus i Bolivia

På helseklinikkene kan du jobbe på forskjellige avdelinger, blant annet innen pediatri, gynekologi, med innleggelser eller apotekarbeid. Helselinikkene er sparsomt utstyrt og jobber for det meste med små skader og sykdomstilfeller, mindre ulykker og rutinebesøk. Det er ikke økonomi til å holde klinikkene i god stand eller sørge for at det er nok ansatte eller nok utstyr tilgjengelig. Det er derfor et stort behov for frivillige på disse prosjektene.

Som frivillig på sykepleieprosjektet kan du også få jobbe på et offentlig sykehus i sentrum av Cochabamba. Til tross for at sykehuset mottar liten økonomisk støtte, har det en godt kjent brannavdeling, og pasienter reiser ofte langt for å motta behandling her. Det andre sykehuset du kan få jobbe på ble grunnlagt i 1978. På dette non-profit sykehuset vil du lære om de vanlige medisinske prosedyrene ved å observere de ansatte i arbeid.

Frivillige kan også delta på outreach-programmer i lokalsamfunn, der dere vil hjelpe til med vaksinasjonsprogrammer og tannhelsekampanjer. 

Din rolle som frivillig

Som frivillig sykepleier kan du få hjelpe til med daglige oppgaver som å re opp senger og standardundersøkelser som består av å ta mål av vekt, høyde, temperatur og blodtrykk. Du kan også få mulighet til å bandasjere sår og gjennomføre enkle medisinske oppgaver. Plasseringen passer godt for deg som er ferdigutdannet eller i gang med sykepleiestudiet.

Du kan delta på dette prosjektet enten du er utdannet sykepleier, sykepleierstudent, om du har et friår fra studier, pause fra jobb eller ønsker en meningsfull ferie, og samtidig er interessert i å få arbeidserfaring.

Hva kreves for å kunne delta på dette prosjektet?

Frivillige på alle medisin- og helseprosjekter i Bolivia må være 18 år eller eldre, og må ha gode spanskkunnskaper slik at de kan kommunisere direkte med leger og pasienter. Mange av de frivillige som mangler spanskferdigheter tar et språkkurs eller er med på et undervisnings- eller barn- og ungdomsprosjekt før de starter med den medisinske delen av oppholdet. Det gir deg muligheten til å forbedre språkferdighetene dine før du går i gang på den medisinske plasseringen.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Mens du er i Bolivia, vil du bo hos en lokal vertsfamilie, hvor du vil oppleve hvordan hverdagslivet i Cochabamba er. På fritiden kan du og de andre frivillige utforske den spennende byen og områdene rundt.

Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲