Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Volleyball i Bolivia

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Rolle: Trene og veilede barn i volleyball
  • Alder på elevene: 4-19 år
  • Størrelser på klassene: 10-20
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Helt siden Bolivia var vertsland for det sør-amerikanske mesterskapet i 2004, har volleyball hatt en økende interesse i Bolivia. Landets volleyballforening, Federacion Boliviana de Voleibol, har på lik linje med andre sør-amerikanske volleyballorganisasjoner, utviklet spillet i landet for å redusere Brasils dominerende posisjon i sporten.

Frivillige spiller volleyball med skolebarn i Bolivia

Volleyball er ikke den mest populære sporten i Bolivia, men den blir stadig mer populær. Dette skyldes delvis praktiske årsaker. Volleyball er en sport som kan spilles på alle underlagstyper; sand, jord, gress, tre og sement. Dersom man ikke har et nett tilgjengelig, kan et tau være nok for å markere hvor nettet ville vært. Deretter trenger man kun en ball. Dette gjør volleyball tilgjengelig for alle. Ikke alle barn ønsker, eller er i stand til å spille fotball så volleyball gir dem et spennende sportslig alternativ.

Frivillig som volleyballtrener

Projects Abroad jobber med Club Olympic for å trene barn i volleyball. Klubben ble uoffisielt etablert av en vennegjeng for mer enn førti år siden. Formålet var å tilby ungdom i Cochabamba en alternativ aktivitet for å holde dem i god fysisk form, samtidig som de fikk utløp for energien sin. 

Klubben startet offisielt for kun seks år siden da den flyttet til en lokal skole. Området hvor klubben spiller ble gitt til skolen for tretti år siden, og har blitt utviklet til et godt sportsområde som nå huser seks strandvolleyballbaner, seks innendørsbaner, treningsområder, en liten bane og en gymsal.

Klubben dekker alt: treninger, kamper mellom studenter, kamper mot andre sportsklubber og teoretiske timer.

Din rolle som frivillig

Club Olympic har behov for hjelp med trening og generelt vedlikeholdsarbeid gjennom hele året. Frivillige trenere vil bidra til å øke interessen for volleyball blant studenter, og hjelpe til i planleggingen og gjennomføringen av treningsøktene.

Avhengig av dine spanskkunnskaper og kjennskap til volleyball, vil du kunne assistere en trener, holde treninger ved hjelp av en tolk eller gjennomføre egne treninger. Du vil jobbe med et lag som varierer i alder fra unge barn til ungdom.

Arbeidsdagene er fra kl. 15-19, mandag til fredag, hvor du jobber med barn i alderen 5 til 16 år. I helgene vil det være turneringer, mesterskap og andre aktiviteter som du er velkommen til å delta på.

Volleyballprosjektet i Bolivia kan også utvides til lokale skoler. Da vil du som frivillig først trene på lokale skoler på morgenen og deretter med klubben på ettermiddagen. 

Dette prosjektet er tilgjengelig for 1 uke, dersom du ikke har tid til å delta engre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og lære mye.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲