Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Undervisning i Bolivia

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Typer skoler: Ungdomsskoler, videregående skoler og universitet
  • Alder på elevene: 13-17 år, voksne
  • Størrelser på gruppene: 20-30, små grupper på universitetet
  • Rolle: Lærer og lærerassistent (engelsk eller fransk). Tysk, hebraisk, italiensk, japansk, latin og mandarin på universitet (på forespørsel)
  • Valgfrie aktiviteter: Drama, musikk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Du kan jobbe frivillig som engelsklærer i Bolivia uten en formell lærerutdanning. Enten du ønsker å undervise som del av et friår, som et avbrekk fra karrieren eller ønsker en ferie med mening, er du velkommen til å delta på en av våre undervisningsplasseringer.

Bolivia er et av de fattigste og minst utviklede landene i latin-amerika. Siden engelsk er det språket som blir mest brukt i internasjonal forretning og handel, er studenter svært ivrige etter å lære. Standarden på muntlig engelskundervisning er vanligvis ikke høy, så studenter ønsker å utvikle sine muntlige språkkunnskaper der det er mulig. Det er her du som frivillig kan gjøre en god innsats.

Frivillig som engelsklærer på universitet og skoler

Frivillig på undervisningsprosjektet leder en time på et universitet i Bolivia

Frivillige på undervisningsprosjektet kan velge mellom å jobbe på en lokal skole eller på universitetet San Simón i Cochabamba.

Projects Abroad har bidratt med frivillige til Universidad Mayor de San Simón siden 2002. Som frivillig lærer på universitetet kan du forvente å undervise 18-20 timer i uka, men du må være klar over at du vil bruke mer tid til å forberede og strukturere undervisningen. Det kan være både gøy og lærerikt å undervise studenter på din egen alder. Studentene har valgt å gå på universitetet så de ønsker å være der og å lære. Selv om de ikke er skolebarn betyr det ikke at de ikke liker å spille spill i timene dine - det vil gjøre en forskjell fra de vanlige timene deres. Veilederen din vil være behjelpelig med råd rundt hvordan du kan legge opp undervisningen dersom du ønsker det.

I tillegg til ordinær språkundervisning vil du også på universitetet gi ekstra kurs som er relevant for språkstudiene, slik som kulturfag og internasjonale temaer. Du vil også hjelpe studenter med presentasjoner, språkkorrektur av studentoppgaver, og hjelpe til med å organisere studentmesser.

Dersom du snakker godt fransk, kan du gi franskundervisning på universitetet. Frivillige med kunnskaper i italiensk, tysk og japansk har også mulighet til å gi introduksjonskurs i disse språkene.

Projects Abroad jobber også med lokale ungdoms- og videregående skoler i områder med ressursfattige familier. Her må du være kreativ i undervisningen og se til at engelskundervisningen blir morsom og interessant for studentene. Gjennom god kontakt med elevene vil du til gjengjeld lære mye om boliviansk kultur. Uansett om du underviser på egenhånd eller er assistentlærer, vil innsatsen din bli verdsatt av både lærere og studenter. Er spansken din god, kan du også hjelpe til med andre fag som matte og naturfag hvis du ønsker det.

I skoleferien, som er fra midten av desember til slutten av mars, arrangerer Projects Abroad egne språkkurs for interesserte studenter og elever.

Frivillig på undervisningsprosjektet i Bolivia

Frivillig lærer jobber med skolearbeid sammen med elever på en skole i Bolivia, Sør-Amerika

Våre ansatte i Bolivia arrangerer jevnlige workshops for alle frivillige på undervisningsprosjektet. Disse samlingene vil gi deg en større innsikt i utdanningssystemet i landet, og bakgrunnen for den plasseringen du jobber på. Du vil også motta råd og tips om aktiviteter og hvordan du kan legge opp undervisningen din.

Engelsknivået i Cochabamba er generelt lavt. Studentene her snakker enten spansk eller quechua som morsmål, men spansk er hovedspråket du vil høre til daglig.

Engelsk blir sett på som et viktig språk å lære seg da det anses som en mulighet for å lære, tilgang på flere bøker, bedre jobbmuligheter nasjonalt, men også internasjonalt. Cochabamba ligger utenfor de vanlige turiststedene og tiltrekker seg ikke så mange engelskspråklige personer. Du vil derfor bli tatt godt i mot som frivillig.

På universitetet varierer engelsknivået fra nybegynner til viderekommen, så gi oss beskjed om hvilket nivå du foretrekker å undervise på. Det samme gjelder dersom du er eller har vært student på universitet. La oss få vite hvilket fagområde du studerte slik at vi kan forsøke å finne en plassering med studenter fra samme fagfelt. På den måten får dere felles interesser å snakke om og du kan hjelpe studentene med å bygge opp et relevant ordforråd.

Ved å delta på undervisningsprosjektet vil du også få en unik mulighet til å forbedre dine spanskkunnskaper. Som lærer på en skole eller på universitetet vil du få mange venner blant de spansktalende studentene og lærerne, som du også kan være sosial med på fritiden.

Under oppholdet ditt vil du bo hos en lokal vertsfamilie som vil lære deg om boliviansk kultur og tradisjoner. De vil også hjelpe deg med å forbedre spanskkunnskapene dine.

Du kan også delta på vårt Musikkprosjekt i Bolivia, hvor du vil undervise i musikk til barn på en skole for blinde og svaksynte.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Bolivia Teaching Management Plan.

Bolivia Teaching Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲