Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Dyrestell i Bolivia

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Cochabamba
  • Rolle: Bistå med rehabilitering, omsorg og redning av kjæledyr
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt dyrestellprojekt i Bolivia passer perfekt for deg som ønsker å delta på praktiske arbeidsoppgaver. Plasseringen gir deg mulighet til å ta del i en rekke ulike aktiviteter, som å ta hånd om og stelle blant annet hunder, fugler og skilpadder.

Prosjektet passer for deg enten du har et friår fra studier eller et avbrekk fra jobben. Det eneste vi ber om fra våre frivillige er at de har interesse for dyrs velvære. Det kreves ikke at du snakker spansk, men det er alltid en fordel å kunne noen ord og uttrykk før ankomst.

Din rolle som frivillig

Forskjellige fugler på rehabiliteringsenteret i Bolivia

Du og de andre frivillige vil jobbe på et rednings- og rehabiliteringssenter, rundt 30 minutter utenfor Cochabamba sentrum. Senteret fokuserer på å ta seg av gatehunder, fugler og skilpadder.

Arbeidstiden er mandag til fredag, og du kan velge om du vil jobbe om morgenen, på ettermiddagen eller hele dagen. De lokale ansatte er vanligvis på senteret fra 8:00 til 18:00, og tar et par timers lunsjpause.

Som frivillig vil du assistere de ansatte med å ta hånd om skadde, mishandlede og forlatte dyr. Du vil jobbe med dyr som bor permanent på senteret og dyr som er under rehabilitering før de settes ut igjen i sitt naturlige habitat.

Som del av dine daglige oppgaver, vil du hjelpe de ansatte med å ta hånd om hundene. Du vil mate dem, bade dem, leke med dem og gå turer med dem. Enkelte ganger kan du ha sjansen til å hjelpe til med å redde hunder som har blitt forlatt på gaten i lokalsamfunnet. Ved slike tilfeller vil de frivillige ta en observerende rolle.

De frivillige jobber ikke bare med hunder, men vil også ha mulighet til å forberede mat, ta del i mating og rengjøring av bur og innhengninger til fugler og skilpadder. Når et dyr har blitt tatt hånd om og er klart for å settes ut i frihet, vil du få bistå veilederen din med dette. Dessverre er det mange tilfeller av fugler som på grunn av skader ikke er i stand til å forlate senteret. I dette tilfellet vil fuglene få permanent opphold og stell på senteret.

Nå og da organiserer senteret kampanjer som har fokus på å lære innbyggerne i lokalsamfunnet om sterilisering av dyr. Dette arbeidet gir de frivillige en god mulighet til å bli kjent med menneskene i lokalsamfunnet.

Som frivillig vil du også hjelpe til med vedlikeholdsarbeid og hagearbeid på senteret.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre uker dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel få en verdifull kulturell innsikt og få gjort en innsats lokalsamfunnet.

Vil du vite mer om å jobbe frivillig med dyr i utlandet? Her kan du lese mer om vår tilnærming til å arbeide med dyr på en etisk og forsvarlig måte.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲