Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig arbeid i Botswana med Projects Abroad

Oversikt
  • PLASSERING: Wild at Tuli
  • LENGDE: Fra én uke
  • BOFORHOLD: Telt med andre frivillige
  • SPESIELLE OPPLEVELSER: Nasjonalparker, Okavangodeltaet, Makgadikgadi Salt Pan

Å reise som Projects Abroad-frivillig til Botswana er ideelt for enhver på utkikk etter å komme i kontakt med naturen i flotte omgivelser, og samtidig utgjøre en forskjell. Du finner Botswana i det sørlige Afrika, og har et fantastisk variert dyre- og planteliv, som inkluderer eldgamle baobabtrær og «the big five» - afrikansk elefant, spissneshorn, afrikabøffel, afrikansk løve og afrikansk elefant. En vesentlig prosentdel av Botswana er allokert til beskyttelse av landets dyreliv og deres naturlige habitat.

Frivillig arbeid i Botswana

To geparder i naturreservatet i Botswana

I Botswana driver Projects Abroad prosjektet Afrikansk Bush-bevaring på Wild at Tuli, et naturreservat. Reservatet ligger i Botswanas sentrale Tuli Bloick, et ytterliggende område øst i landet, langs grensen mot Sør-Afrika. Tuli Block er stort sett ubebodd av mennesker, og det er store områder hvor det ville dyrelivet kan bevege seg fritt, uten noen gjerder som kan forstyrre dem. Det er blitt et fristed for alt dyrelivet som passerer gjennom området.

Likevel er det blitt en utfordring å beskytte dyrene, på grunn av ulovlig jakt, tørke og ørkendannelser. Dette er grunnen til at det er et stort behov for frivillige, som kan hjelpe til å bevare og beskytte det afrikanske dyrelivet og deres naturlige habitat. Frivillige bidrar til mange bevaringsaktiviteter, inkludert sporing av dyr, tiltak mot ulovlig jakt, miljøundersøkelser og bygging av dammer og vannhull for dyrelivet.

Generell informasjon om Botswana

En elefant ved campen til de frivillige i Botswana

Botswana har ingen kystlinje, og ligger i sørlige Afrika, mellom Zimbabwe og Sør-Afrika. Landskapet er definert av Kalahariørkenen og Okavangodeltaet, og er hjem for et stort spekter av dyre- og plantearter.

Befolkningen består av mennesker med forskjellige kulturer og språk, men de fleste lokale snakker engelsk, eller det nasjonale språket setswana. Du hører kanskje også en miks av andre språk, som sindebebe, kalanga, kgalagadi eller afrikaans.

En av de beste måtene å lære mer om en kultur er ved å prøve seg på tradisjonelle matretter. Afrikanske retter består vanligvis ofte av mais og kjøtt, og Botswana er intet unntak. Landets nasjonalrett er Seswaa, en kjøttstuing servert over tykk polenta eller pap. Kanskje får du til og med muligheten til å smake noe mer uvanlig – som Mopaniormer!

Reise og turisme i Botswana

Botswana har en av de mest unike landskapene i verden, som fremdeles er lite berørt av mennesker. Besøk verdens største innenlandske delta eller saltflater og nyt den uberørte villmarken. Du kan kombinere disse aktivitetene med et besøk til forskjellige naturreservater i området, eller gå sammen andre frivillige og dra på safari. Du kan også benytte muligheten i rolige omgivelser til å slappe av på campen, slå leir under stjernene og fullmånen og nyte den utrolige soloppgangen bare Botswana kan tilby.

DINE MULIGHETER FOR FRIVILLIG ARBEID I BOTSWANA:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲