Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid i Costa Rica

Oversikt
  • Sted: Heredia, Barra Honda nasjonalpark
  • Boform: Vertsfamilie, delte sovesaler på natur og miljøprosjektet
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Tamarindostranden, vulkanene Rincón de la Vieja og Arenál, Poas-vulkanen, Monteverde-reservatet, Manuel Antonio Nasjonalpark

Klikk her for å se alle prosjekter i Costa Rica

Kart over plasseringer i Heredia, Costa Rica med Projects Abroad Volunteer in Costa Rica

I Costa Rica kan du delta på frivillig arbeid i hjertet av Mellom-Amerika. Costa Rica er et kontrastfylt land med skiftende landskap og mange ulike kulturer. Her kan du oppleve en rekke naturlige severdigheter, inkludert vulkaner, tropiske regnskoger, storslåtte fossefall og vakre hvite sandstrender. Landet er nok likevel mest berømt for sine mange nasjonalparker og sitt imponerende dyreliv – her finner du alt fra krokodiller og apekatter til hvaler og delfiner.

Som frivillig i Costa Rica kan du velge mellom prosjekter innenfor undervisning, barn og ungdom, sport, journalistikk, mikrofinans og natur og miljø. Prosjektene er åpne hele året, og du kan delta fra to uker og oppover. Vårt bevaringsprosjekt kan ta imot frivillige helt ned i én uke. Våre prosjekter i Costa Rica passer for alle som er interessert i frivillig arbeid, enten du et friår fra studier, ønsker en annerledes sommerferie eller tar en pause i karrieren.

Costaricanerne – ofte omtalt som "Ticos" - er kjent for sin gjestfrihet. I mer enn 60 år har Costa Rica vært uten en militær hær og, til forskjell fra mange av nabolandene, har fred og stabilitet vedvart. Det er blitt lagt både tid og krefter i å bevare det rike dyrelivet og samtidig forbedre levekårene for befolkningen. Selv om Costa Rica er et godt utviklet land i regionen, og  ledende innenfor økoturisme, lever mange innbyggere fortsatt under enkle forhold. Veksten i antall turister i landet har ført til et stigende behov for engelskkunnskaper blant costaricanerne.

Projects Abroad i Costa Rica

Fjelltopp midt inne i jungelen i Costa Rica, Mellom-Amerika

Project Abroad har sitt kontor i den livlige universitetsbyen Heredia, som ligger et par kilometer fra hovedstaden San José. Heredia ligger i en grønn dal omgitt av åser og vulkaner og byr på mange spennende muligheter for helgeutflukter. Byen ligger også sentralt plassert i hjertet av Costa Ricas kaffeproduserende distrikt, kalt Central Valley, og har et stort antall studenter som mer enn gjerne deler byens levende sosiale og kulturelle scene med de frivillige.

I Heredia vil du bo hos en lokal vertsfamilie som ønsker å gi deg den beste opplevelsen av hjembyen sin. Ved å bo hos en vertsfamilie vil du få et unikt innblikk i lokalbefolkningens dagligliv. I og med at de fleste vertsfamilier har begrensede engelskkunnskaper, får du gode muligheter til å praktisere spanskkunnskapene dine eller å begynne å lære språket.

De fleste prosjektene har base i Heredia, men natur og miljøprosjektet ligger i et annet område, kalt Barra Honda nasjonalpark. Nasjonalparken ligger rundt fire timers kjøretur fra Heredia. 

Opplevelser i Costa Rica

Heredia er med sine gode transportforbindelser et spesielt godt utgangspunkt for å utforske resten av Costa Rica, men har også mange severdigheter i nærheten, slik som de imponerende vulkanene Poas og Irazu, vulkanen Arenal og tåkeskogen Monteverde.

Når du ikke arbeider, vil du ha rikelig med tid til vannaktiviteter som surfing, snorkling, svømming og dykking, både langs Stillehavskysten og den karibiske kystlinjen. Du kan også dra på sightseeing eller gjøre deg kjent med Heredias mangfoldige og aktive kulturliv.

En viktig del av det å jobbe frivillig i et annet land er å oppleve kulturen og livet der du bor, og det vil den livsnytende mellom-amerikanske kulturen oppfordre deg til. Det avslappende livet i Costa Rica er smittsomt, og det er fare for at du ikke vil reise hjem igjen!

Dine muligheter for frivillig arbeid i Costa Rica

Ungdomsfrivillig:

Juniorfrivillig 12-15 år:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲