Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Costa Rica

Oversikt
 • Sted: Heredia 
 • Type plassering: Print og audiovisuelt
 • Krav: Minimum ett år relevant erfaring som journalist og gode spanskkunnskaper
 • Rolle: Jobbe side om side med lokale journalister ved National Universitys kommunikajsonskontor
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra tolv uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på vårt journalistikk-prosjekt i Costa Rica vil du jobbe side om side med lokale journalister ved National Universitys kommunikasjonskontor i Heredia. Her vil du ikke bare få se fra innsiden hvordan et kommunikajonskontor drives, men du vil også få sjansen til å ta del i varierte arbeidsoppgaver. Et opphold som journalist i Costa Rica vil vise seg positivt på CV-en din, og du vil kunne vise til både mot og tilpasningsvilje ved å bo og jobbe utenlands.

Frivillig som journalist i Costa Rica

Frivillig og ansatt som analyserer nyhetene på journalistikkprosjektet i Costa Rica

Du vil jobbe på kommunikasjonskontoret til Costa Ricas National University i den livlige byen Heredia. Kontoret er bemannet med erfarne og profesjonelle journalister, og har to hovedfokusområder. Det ene er en gratis avis, hvorav 5000 eksemplarer månedelig distribueres til universiteter over hele landet, og det andre er en audiovisuell og multimediaavdeling som produserer et ukentlig tv-program for en lokal tv-stasjon, jevnlige nyhetssendinger og et radioprogram. Journalistene dekker lokale og nasjonale nyheter, i tillegg til  studierelevante nyhetssaker og saker om kunst og kultur, sport og utdanning. Kommunikasjonskontoret genererer også markedsførings- og informasjonsmateriale for universitetet.

Som frivillig journalist vil du få bred erfaring innenfor de daglige rutinene ved kontoret. Du vil få mulighet til å involvere deg både i avisen og i den audiovisuelle avdelingen. Hvilke arbeidsoppgaver du vil få avhenger av tidligere erfaring, ferigheter og interesser. Som lærling for de erfarne journalistene vil du følge dem og assistere dem både på kontoret og ute i felten når de dekker lokale nyheter og universitetssaker for avisen og tv-kanalen, Campus TV. Ved behov kan du også assistere under produksjon av det ukentlige radioprogrammet. Typiske arbeidsoppgaver på journalistikkprosjektet kan være:

 • Deltakelse på pressekonfernser sammen med journalistene
 • Hjelpe til med å dekke historier på universitetet
 • Transkribere og redigere tekster
 • Assistere filmmannskapet
 • Assistere redaktør og produsent for radio og tv
 • Lære om prosessen rundt opptak, redigering og produksjon
 • Fotografere for avisen og websiden

Dersom du er spesielt interessert i printjournalistikk eller audiovisuell produksjon, og ønsker å fokusere på et av disse områdene, kan du gi oss beskjed når du sender inn søknaden din.

Frivillige på prosjektet bør ha minimum ett års erfaring innen journalistikk og ha gode spanskkunnskaper. Vi vil be deg legge ved CV-en din når du søker på dette prosjektet, og vi vil også ta kontakt med deg for å få bekreftet dine spanskkunnskaper før du blir godkjent for prosjektet. For å få fullt utbytte av oppholdet ditt bør du vise engasjement og seriøsitet rundt de mulighetene du blir tilbudt. Jo mer entusiasme du viser, desto flere tilbud vil du få.

Legg merke til at dette prosjektet ikke er tilgjengelig i universitetets ferier, fra midten av desemer til begynnelsen av februar, samt i påskeuken og de to første ukene i juli.

Alle våre frivillige på prosjekter i Costa Rica har mulighet til å legge til et 7-dagers natur- og miljøprosjekt på slutten av sitt hovedprosjekt.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲