Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Costa Rica

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-costa Rica

Unge jenter utenfor en plassering for frivillige i Costa Rica, Mellom-Amerika

Vi anbefaler at du flyr til San Jose International Airport. Frivillige på våre prosjekter innen undervisning, barn & ungdom, business, sport, journalistikk og spansk vil ha base i Heredia eller San Jose, og vil bli møtt på San Jose flyplass og kjørt direkte til vertsfamiliene sine.

Vertsfamiliene er middelklassefamilier etter lokal standard. Selv om det er forskjell på bekvemmeligheten sikrer vi at alle familiene lever opp til våre krav til renslighet, sikkerhet og tilgang til rent drikkevann.

Dersom du deltar på natur- og miljøprosjektet vårt vil du mest sannsynlig ankomme San Jose på ettermiddagen eller kvelden, og du vil bli kjørt til et hotell for å få en god natts søvn, før du tar bussen til prosjektet i Barra Honda nasjonalpark dagen etter. Bussturen tar rundt fire til fem timer. Ankommer flyet ditt tidligere på dagen vil du bli kjørt direkte til busstasjonen.

Vær oppmerksom på at dersom du bestiller dine egne flybilletter og velger å fly til Liberia International Airport, og ønsker at vi skal møte deg der og ordne transport til og fra Heredia/San Jose, vil det koste deg US$185 ekstra. Dette inkluderer en natt på gjestehus ved ankomst og avreise, dersom det er behov for det. Du kan selvfølgelig også komme deg til Heredia/San Jose på egen hånd og avtale å møte oss på busstasjonen.

Møtet med dine nye omgivelser

Solnedgang over byen hvor frivillige bor og jobber med Projects Abroad i Costa Rica

Dersom du bor i Heredia/San Jose vil du bli fulgt direkte til vertsfamilien din ved ankomst. Der vil du få tid til å pakke ut, slappe av og bli kjent med familien og de andre frivillige som bor der. Kanskje du ønsker å gå til en av internettkaféene eller kanskje du vil prøve ut et lokalt måltid sammen med noen av de andre frivillige.

Neste morgen vil du motta en introduksjon fra våre ansatte, og du vil få en omvisning i byen. Denne omvisningen skjer vanligvis dagen etter ankomst, men om du ankommer på en fredag eller lørdag, vil du få en introduksjon førstkommende mandag. Under omvisningen vil du blant annet få se hvor du kan veksle penger, hvor du finner internettkaféer og hvordan du kommer deg fra familien din til kontoret vårt med offentlig transport. Du vil også få en gjennomgang av landets kultur og tradisjoner.

Dagen etter introduksjonen vil du bli fulgt til plasseringen der du skal arbeide. Der får du hilse på veilederen din, og du vil få informasjon om hvilken rolle du skal ha på prosjektet, samt hvordan arbeidsdagene ser ut. De fleste frivillige begynner å jobbe påfølgende dag. For å komme til og fra jobb tar du enten buss eller går dersom du bor i gangavstand til plasseringen.

Frivillige som deltar på natur & miljø-prosjektet vil få en gjennomgang i parken etter ankomst og du vil få møte de andre frivillige der.

Det kan være lurt å lære seg litt spansk før avreise. Selv om dette ikke er et krav for å delta på prosjektene vil det være en klar fordel. Det åpner noen dører hos lokalbefolkningen og forenkler kommunikasjonen på prosjektet.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲