Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Sport i Skolen i Costa Rica

Oversikt
  • Sted: Heredia
  • Rolle: Undervise barn på en lokal barneskole i idrett for å fremme fysisk form, helse og velvære
  • Alder på elevene: 6-13 år
  • Størrelser på klassene: 10-30
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Sportsplasseringene våre i Costa Rica er tilknyttet skoler i og rundt Heredia og den nærliggende hovedstaden, San José. Som frivillig på vårt sportsprosjekt vil du få god kontakt med lokalbefolkningen når du er med på å organisere ulike aktiviteter for barn og unge. Formålet er å skape gode og sunne vaner for barna, samt ikke minst at de skal ha det gøy!

Frivillig fotballtrener sammen med laget han trener i Costa Rica

På skolene vil du arbeide som undervisningsassistent for en lokal gymlærer. Enkelte ganger kan du også bli bedt om å stå for undervisningen for små grupper på egen hånd eller sammen med en annen frivillig.

Uansett på hvilken plassering du jobber vil du ha nok å gjøre, og innsatsen din vil bli høyt verdsatt. I løpet av oppholdet vil du ha jevnlig kontakt med Projects Abroads sportskoordinator som mer enn gjerne svarer på spørsmål, gir gode råd og hjelper deg med å planlegge nye aktiviteter.

Din rolle som sportstrener

Elev scorer mål på en fotballtrening med en frivillig trener i Costa Rica

Som frivillig vil du være med på å arrangere mange ulike aktiviteter for barna. Det er et spesielt sterkt fokus på at barna skal bli glade i å bevege seg og få en sunn og aktiv livsstil. Noen populære aktiviteter er gjemsel, kanonball og dans. På mange skoler undervises det også i idretter som friidrett, volleyball og fotball. Ideer til andre idretter eller aktiviteter vil bli tatt godt imot. I denne sammenheng er det viktig å tenke på at noen av skolene har begrenset med fasiliteter og ressurser. Det er derfor lurt å være kreativ når det gjelder måter å tilpasse aktiviteter og idretter til de eksisterende forholdene på.

De fleste av våre prosjekter er på barneskoler hvor du vil jobbe med barn i alderen 6 til 13 år. De lokalt ansatte setter pris på å få hjelp av frivillige som har nye tanker og ideer rundt hvordan barna kan holdes i aktivitet, og som har et par ekstra hender for å hjelpe til.

Dersom du har relevant erfaring og ønsker å få tildelt større ansvar kan du kanskje være rett person til et av prosjektene hvor de mangler egne gymlærere.  

Det kan være at du blir bedt om å hjelpe til med ekstra aktiviteter etter skoletid, og noen ganger kan det være kamper eller konkurranser i helgene. Det har også hendt at våre frivillige har blitt spurt om å være dommere og sekretariat ved regionale konkurranser. Mange skoler har også behov for hjelp med engelskundervisning og setter stor pris på det dersom de frivillige har mulighet til å trå til litt der også.

Frivillig fotballtrener tar en pause sammen med spillerne på en skole i Costa Rica, Mellom-Amerika

Vi jobber også med et senter for spesialundervisning for barn og ungdom med funksjonshemminger. Dersom du er interessert i å jobbe sammen med en kroppsøvingslærer der dere underviser funksjonshemmede barn, kan du gi oss beskjed om dette når du søker.

Alt i alt er det mange muligheter for deg som har lyst til å jobbe med sport og idrett. La oss få høre hvilken erfaring og hvilke ønsker du har, så finner vi et prosjekt som passer deg og dine preferanser!

Skolene i Costa Rica har sin hovedferie fra midten av desember til midten av februar, med en kortere ferie de to første ukene i juli. De stenger også én uke i påsken. Det er også en tre uker lang eksamensperiode i november, hvor frivillige ikke har mulighet til å delta i undervisningen. Vi organiserer ferieprogram de frivillige kan delta på fra den andre uken i januar og frem til skolen åpner i midten av februar, i tillegg til i juli. Aktivitetene på dette programmet består av engelskundervisning i lokalsamfunnet, maling eller oppussingsarbeid på en lokal skole eller dagsenter, sportsprosjekt og lignende. Ferieprogram er ikke tilgjengelig fra midten av desember til midten av januar, da skolene er stengt. Dersom du er frivillig i Costa Rica over jul, nyttår eller påske har du mulighet til å reise og besøke andre deler av landet, eller tilbringe høytiden med vertsfamilien din.

Gi oss beskjed dersom du har noen spesielle ønsker i forhold til dette sportsprosjektet.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲