Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid i Ecuador - Galapagosøyene

Oversikt
  • Sted: San Cristóbal, Galapagosøyene
  • Boform:Delt frivillighus eller vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: De øvrige øyene i øygruppen, Charles Darwin forskningsstasjon, vulkanene Chimborazo og Cotopaxi, de UNESCO-bevarte byene Quito og Cuenca, Amazonas-regnskogen (på fastlandet)

Klikk her for å se alle prosjekter i Ecuador - Galapagosøyene

Kart over destinasjonen for frivillige på Galápagosøyene i Ecuador, Sør-Amerika Volunteer in the Galapagos

Det er få land som kan sammenlikne seg med Ecuador. På én og samme dag kan du reise fra Amazonas-jungelen i øst, via Andesfjellene, og ned til Stillehavskysten! Med frivillig arbeid på de spektakulære Galapagosøyene kan vi garantere deg en opplevelse du sent vil glemme. 

Frivillig arbeid i Ecuador byr på helt unike muligheter for kultur- og naturopplevelser. Ecuador og Galapagosøyene er Sør-Amerikas nest minste land, men til tross for landets størrelse finner du både snøkledte fjell, nydelige strender og tropisk regnskog her. Mat, musikk og historie er viktig i ecuadoriansk kultur, og ecuadorianerne er, med rette, svært stolte av landet sitt.

På slutten av 1990-tallet opplevde Ecuador en stor økonomisk krise, grunnet økte oljepriser og en rekke naturkatastrofer. Det går i dag bedre for det lille landet midt på ekvatorlinjen, men fortsatt lever en tredel av befolkningen under fattigdomsgrensen og mange har behov for hjelp. Likevel er ecuadorianerne kjent for sitt gode humør og gjestfrihet. Her er det lett å bli kjent med lokalbefolkningen.

I Ecuador kan du jobbe frivillig innen undervisning, i barnehager og på dagsenter, på sportsprosjekter, med kreativ kunst eller på vårt unike natur og miljøprosjekt. Prosjektene er åpne for alle og ingen erfaring er nødvendig. To uker er minstetid på de fleste prosjektene våre, men øybevaringsprosjektet tar imot frivillige helt ned i én uke. Prosjektene passer for alle, enten du har et friår, en karrierepause eller ønsker en ferie med mening.

Projects Abroad i Ecuador

En sel på et natur- og miljøprosjekt på Galápagosøyene, Ecuador

Våre prosjekter befinner seg på de verdenskjente Galapagosøyene. Nærmere bestem på øya San Cristóbal i den sjarmerende lille byen Puerto Baquerizo Moreno. Galapagos er kjent som en av verdens mest fascinerende øygrupper, og om du velger å jobbe frivillig på et av våre prosjekter her, vil du få oppleve både øyenes unike natur og lokalbefolkningens gjestfrihet. På kveldstid er det flust av liv på alle de små fortausrestaurantene og på strendene finner du både surfere, solbadere, turister og lokale. I tillegg til øyas svært sjøløver, som like gjerne ligger på en benk i byen som en av de mange strendene!

San Cristóbal huser også vårt natur og miljø-prosjekt. Galapagosøyene er aller best kjent for sin mangfoldige natur og rike dyreliv og som frivillig på dette prosjektet bidrar du til å bevare øyenes enestående økosystem.

Som frivillig vil du bo i et hus sammen med andre frivillige. Ved forespørsel vil det også være mulig å bo hos en vertsfamilie. Fra våre ansatte vil du få gode råd om hvordan du bør oppføre deg, og du vil få høre mer om kulturforskjeller du bør være oppmerksom på, slik at du kan tilpasse deg den lokale kulturen og normene.

Opplevelser i Ecuador

Ecuador ligger ved stillehavskysten i Sør-Amerika, og grenser til Colombia i nord og Peru i øst. Å reise rundt på Galapagosøyene i helgene er populært blant de frivillige. Du kan bedrive øyhopping på Galápagosøyene og besøke forskningsstasjonen Charles Darwin og kjempeskilpaddene på øya Santa Cruz. Det er også mulig med en helgetur til hovedstaden Quito, som står på UNESCOs verdensarvliste, eller du kan gå fottur opp vulkanen Chimborazo som er Ecuadors høyeste punkt, og det nærmeste du kommer sola på landjorda! Hvis du legger inn litt ekstra tid til reising i etterkant av ditt opphold som frivillig, anbefaler vi også et besøk til Amazonasjungelen, en dagstur med buss fra Quito. Her kan du stifte bekjentskap med et rikt dyreliv og en stolt indianerkultur, som i mange områder fortsatt holder godt på gamle tradisjoner og levesett.

Merk at innreise til Quito eller Guayaquil vil koste 20 USD, og betales kontant. Innreise til Galapágos koster 120 USD, hvis du er under 18 år.  20 USD for "innvandrings-kort" og 100 USD går til Galapagos Nasjonalpark og bidrar til bevaring av øygruppen. Dette skal betales kontant. Frivillige over 18 år betaler kun 20 USD for innreise til Galapágos. 


Galapagos venter på deg, er du klar for en uforglemmelig opplevelse?

Dine muligheter for frivillig arbeid i Ecuador

Ungdomsfrivillig:

Voksenfrivillig 50+ i Ecuador

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲