Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Skapende Kunst i Ecuador

Oversikt
  • Sted: Puerto Baquerizo Moreno, San Cristóbal
  • Rolle: Hjelpe unge mennesker med å praktisere sine talenter, og bevisstgjøre dem hvilke muligheter som finnes innen kreativ kunst
  • Boform: Delt frivillighus eller vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

I byen Puerto Baquerizo Moreno på øya San Cristóbal tilbyr vi et prosjekt tilpasset deg som vil jobbe med skapende kunst. Formålet med prosjektet er å gi unge mennesker i området anledning til å utvikle og praktisere talentene sine, samt gjøre dem oppmerksom på alle de mulige uttrykksformene som skapende kunsten byr på.

Å uttrykke seg gjennom kunst er et universelt språk der dans og drama er to av mange varianter. For barn kan det være nyttig ikke bare som en anledning for å utvikle sine egne talenter, men også som en arena der de kan kommunisere det de synes er vanskelig eller går rundt og tenker på. Gjennom disse kunstneriske utenomfaglige aktivitetene ønsker vi å oppmuntre de unges personlige utvikling, støtte dem gjennom vanskelige perioder og gi næring til deres artistiske talent.

Din rolle som frivillig

Frivillig på kunstprosjektet i Ecuador spiller gitar for skolebarn

Frivillige vil få mulighet til å jobbe på skoler, det lokale kunst- og kultursenteret og med barn og ungdom fra 12 år og oppover, som deltar på ekstra engelskundervisning i regi av Projects Abroad. Avhengig av hvilke talent og interesser du har, kan du bli involvert i et eller flere av disse områdene:

  • Kunst – lære barna og ungdommene om ulike typer kunst, slik som maling, tegning og arbeid med resirkulerte materialer.
  • Store veggmalerier – male veggmalerier med lærerike temaer på skoler og på utendørs murvegger rundt om i byen.
  • Dans – lære barna og ungdommene i lokalsamfunnet ulike danseteknikker.
  • Musikk – lære barna og ungdommene å spille ulike instrumenter, slik som for eksempel gitar og piano, samt drive sangundervisning.
  • Skuespill – utvikle skuespillertalentet til barna og ungdommene. Slikt rollespill er også en ypperlig måte for dem å praktisere engelskkunnskapene sine på. Du kan også få mulighet til å hjelpe til med å skrive manus eller regissere korte skuespill og sketsjer.

Avhengig av hva du velger å jobbe med vil, du ha muligheten til å hjelpe barna og ungdommene med å forberede seg til forestillinger og utstillinger i lokalsamfunnet.

Frivillig lager en pyramide sammen med ungdommer på prosjektet skapende kunst i Ecuador

Du trenger ingen formelle kvalifikasjoner for å delta på dette prosjektet, men du må ha grunnleggende kunnskap og interesse for emnet du velger å undervise i. Du vil være ansvarlig for å gjennomføre aktiviteter, med assistanse fra de lokalt ansatte. Som frivillig er det også viktig at du er entusiastisk, fleksibel, åpen for å lære mer og ivrig etter å jobbe med barn og unge. Frivillige med organisatoriske evner eller erfaring med å lede grupper vil være spesielt godt egnet for dette prosjektet.

Grunnleggende spanskkunnskaper vil være svært nyttig dersom det er musikk- eller dramaundervisning du ønsker å jobbe med, men det er ikke absolutt nødvendig. Du vil oppleve at så lenge du viser entusiasme og tar initiativ, så vil du likevel være i stand til å kommunisere med både barna og de ansatte. Som en del av dette prosjektet forventes det at du tar initiativ og engasjerer barna i ulike aktiviteter, men i visse læringsområder vil du ha lærerne å støtte deg på.

Husk at det du lærer barna, og ikke minst de opplevelsene du deler med dem, vil være med dem resten av livet, så dette er en mulighet til å gjøre en varig forskjell.

I løpet av skoleferier arrangerer vi en sommerleir, så ungdom fremdeles kan komme til senteret og forbedre sine ferdigheter og engelskkunnskaper. Denne sommerleiren er rundt mars/april hvert år.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre uker hvis du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel få gjort en verdifull innsats og lære mye.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲