Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Galápagosøyene, Ecuador

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-ecuador

Skilpadde som spiser på et natur- og miljøprosjekt på Galápagosøyene i Ecuador, Sør-Amerika

Det finnes to flyplasser på Galápagosøyene (Santa Cruz og San Cristóbal). Vi anbefaler at du flyr til San Cristóbal hvor Projects Abroad har base. Der vil du bli møtt på flyplassen av en av våre ansatte som holder et skilt med Projects Abroads logo. Flyplassen ligger nær sentrum av byen Puerto Baquerizo Moreno, og kun 5 minutters kjøretur fra kontoret vårt. Dersom du velger å fly til Santa Cruz vil du selv måtte sørge for transport til havnen og videre med båt derfra til San Cristóbal.

Som du kanskje allerede vet er Galápagosøyene en nasjonalpark. Det å få bo og jobbe i en nasjonalpark som Galápagos er en unik mulighet. Dessverre er det her som med de fleste av verdens nasjonalparker at myndighetene krever et ekstra gebyr av alle utlendinger ved ankomst.

Du må betale 10 USD ved ankomst til Quito eller Guayaquil for et innvandringskort til Galápagos. I tillegg må du betale 100 USD når du ankommer San Cristóbal. Denne avgiften går direkte til bevaring av denne verdenskjente nasjonalparken. Denne ekstra kostnaden er dessverre utenfor vår kontroll og kan ikke unngås når man reiser til Galápagosøyene.

Alle våre vertsfamilier bor i byen Puerto Baquerizo Moreno. Når du ankommer vil du bli fulgt til vertsfamilien din og du vil få tid til å pakke ut og bli kjent med familien.

Møtet med dine nye omgivelser

Gate på Projects Abroads plassering i Ecuador, Sør-Amerika

Dagen etter ankomst vil du få en introduksjon og omvisning. Du vil bli hentet hos familien din og tatt med til kontoret vårt hvor noen av våre ansatte vil gå gjennom viktig informasjon med deg. Du vil deretter bli vist rundt i Puerto Baquerizo Moreno, der du får se hvor blant annet internettkaféer, posthuset og vekslingskontoret ligger. Du vil også bli vist hvordan du skal komme deg fra vertsfamilien til de ulike stedene, i tillegg til hvor andre frivillige bor.

Avhengig av tiden og programmet ditt vil du bli introdusert til prosjektet ditt samme dag som omvisningen din. Hvis ikke vil vi hente deg og ta deg med dit neste dag. Vi vil vise deg hvordan du kommer deg rundt i byen slik at du blir kjent. Transport til og fra arbeidsplassen dekkes av Projects Abroad de dagene du jobber.

Vertsfamiliene snakker spansk, men enkelte familiemedlemmer kan snakke noe engelsk. Du bør likevel være forberedt på å bo og jobbe i et spansktalende miljø. Vertsfamiliene forstår at ikke alle frivillige snakker spansk eller at de har et lite ordforåd, og de er mer en villige til å lære deg noen nye ord. De er gjestfrie og hyggelige mennesker, og du vil raskt føle deg komfortabel i hjemmet. Vegetarianere kan enkelt bli tatt hensyn for.

Projects Abroads kontor i Puerto Baquerizo Moreno ligger i sentrum av byen. Kontoret er åpent mandag til fredag, kl. 9 - 17. Våre ansatte forsøker å være så mye som mulig tilstede på kontoret, men dette avhenger av dagsprogrammet deres. Noen ganger må de forlate kontoret i løpet av dagen. De er likevel tilgjengelige på telefon 24 timer i døgnet dersom det skulle oppstå situasjoner der du har behov for hjelp. På kontoret finnes det ulikt materiell og bøker som de frivillige kan benytte seg av.

Galápagosøyene kan besøkes hele året. Øyene har to årstider, og den varmeste tiden med klar himmel og sterk sol er mellom desember og mai. Dersom du er glad i dykking er den beste tiden for å dra til Galápagos juni til november. I løpet av denne årstiden er det litt kjøligere, men det er en perfekt tid til å utforske det fantastiske livet i havet rundt øyene.

På slutten av prosjektet ditt vil vi organisere transport tilbake til flyplassen.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲