Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid i Etiopia

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Addis Abeba
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 2 uker
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Simien fjellnasjonalpark, Lalibella, Hawassa

Klikk her for å se alle prosjekter i Etiopia

Kart over vår destinasjon for frivillige prosjekter i Etiopia, Afrika Frivillig arbeid i Etiopia

Etiopia kan med stolthet kalle seg menneskehetens vugge og Afrikas eldste selvstendige land; Etiopia ble aldri kolonisert. Etiopias historie går helt tilbake til det gamle Egypt, og landet har en fantastisk kultur som bygger på eldgamle stammereligioner, ritualer og språk. Etiopia byr på storslått natur med vakre daler, fjell, nasjonalparker og et rikt dyreliv. Hvis du vil velge en destinasjon som er litt ukjent for mange og hvor behovet for frivillige er stort, skal du se nærmere på Etiopia.

Frivillig sammen med studenter på en skole på et prosjekt i Addis Abeba, Etiopia

Våre prosjekter i Etiopia er tilgjengelige for alle som er interessert i frivillig arbeid, enten du har tatt et friår fra studier, ønsker en annerledes sommerferie eller tar en pause i karrieren.

Som frivillig vil du jobbe som engelsklærer på skoler, med barn og ungdom på dagsentre og barnehager, eller du kan jobbe innen fysioterapi eller journalistikk. Du vil bo hos en lokal vertsfamilie, noe som garanterer helt unike opplevelser av en undervurdert del av Etiopia - landets gjestfrie og varme folk.

Mange assosierer Etiopia med bilder fra sultkatastrofene på 1980 og 2000-tallet. Med uforutsigbart regn og matmangel i landets tørre områder i nord vil denne situasjonen utvilsomt oppstå på nytt i fremtiden. Økt internasjonal tilstedeværelse og bedre varslingssystemer vil forhåpentligvis forhindre nye sultkatastrofer i samme skala som tidligere. Denne delen av Afrika trenger fortsatt mye støtte, og det er et flott sted for frivillige som ønsker å gjøre en innsats i et land hvor det virkelig trengs.

Den etiopiske kulturen er mangfoldig. Det nordlige Etiopia var i flere hundre år sentrum for et av verdens fire store riker (de andre var Roma, Kina og Persia). Her regjerte dronningen av Saba sammen med kong Salomon. I dag snakkes det omkring 75 ulike språk i Etiopia. Engelsk er det offisielle språket, men det er bare de høyest utdannede som behersker engelsk godt. Allikevel kan man si at et forståelig engelsk snakkes mange steder.

Projects Abroad i Etiopia

Projects Abroad i Etiopia er plassert i hovedstaden Addis Abeba. Byen ligger på 2400 meter over havet midt i landet. Det er den tredje høyeste hovedstaden i verden, og høyden fører til et behagelig klima med varme dager og kjølige netter. Vårt kontor er plassert i en et rolig boligområde, og vertsfamiliene våre bor i gode boliger forskjellige steder i byen.

Projects Abroads frivillige bor hos vertsfamilier, og det gir deg mulighet til å ta del i hverdagslivet i Etiopia og komme tett på folk og kultur. Fra våre ansatte vil du få gode råd til hvordan du bør oppføre deg, og du vil få høre mer om kulturforskjeller du bør være oppmerksom på. Det er viktig at du husker på å tilpasse deg den lokale kulturen og normene.

Du kan glede deg til å bli del av et internasjonalt nettverk av frivillige fra hele verden. Du lærer ikke bare om den lokale kulturen, men også om kulturene de øvrige frivillige er fra. Våre ansatte hjelper deg å finne deg til rette på prosjektet ditt og hos vertsfamilien din. Vi arrangerer også forskjellige sosiale aktiviteter for de frivillige, slik at de skaper tette bånd og får gode opplevelser.

Opplevelser i Etiopia

Du kan reise rundt i Etiopia før eller etter at du jobber frivillig. Du har som regel også helgene fri. Addis Abeba er en hurtigvoksende by, som kombinerer elementer fra både det nye og det gamle Etiopia. Du vil nok bli fascinert av å se jordhytter i skyggen av kjempemessige høyhus hoteller. Esler og raske firehjulinger kjemper om plassen i trafikkbildet. Byen har mye å by på, både underholdning, museer og andre attraksjoner som du kan bruke helgene dine på. Det etiopiske kjøkkenet er regnet for å være et av de beste i Afrika, og kombinert med folkets gjestfrihet byr dette på mange gode opplevelser for deg som frivillig.

Etiopia er like stort som Frankrike og Spania kombinert, og de fleste førstegangs-turistene blir imponert av de flotte landskapene som landet kan friste med. Fra de frodige jordbruksområdene og fargesprakende innsjøene i Rift Valley til de verdenskjente kirkene i Lalibela, yndet reisemål for pilgrimmer, og snødekte Simien-fjellene - det meste av Etiopia likner ingenting på det tørre, skrinne landskapet som vises i nyheter fra landet.

Dine muligheter for frivillig arbeid i Etiopia

Ungdomsfrivillig:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲