Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Etiopia

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-etiopia

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

Gruppe med frivillige sammen med lokalt ansatte på Projects Abroads destinasjon i Etiopia

Vi anbefaler at du flyr til Bole international Airport i Addis Abeba. Her vil du bli møtt av en lokal medarbeider fra Projects Abroad - se etter skiltet med vårt navn og logo. Addis Abeba ligger mer enn 2400 m.o.h., og nattemperaturen er kjølig. Det er derfor lurt å ha med seg en varm jakke.

Dersom du ankommer sent på kvelden vil vi ta taxi til vertsfamilien din, hvor du får ta en varm dusj og slappe av til neste dag. Morgenen etter vil du bli hentet av en av våre medarbeidere som vil vise deg rundt og lære deg det du må vite om etiopisk kultur og hvordan ting fungerer her. Dere vil avslutte introduksjonen med et tradisjonelt etiopisk måltid.

Om du ankommer tidlig om morgenen vil du bli innlosjert på et hotell der du får noen timer til å slappe av før du blir tatt med til vårt lokale kontor. På kontoret vil du få møte de andre ansatte før du får din introduksjon og omvisning i byen.

Møtet med dine nye omgivelser

Frivillig med barn utenfor et klasserom under prosjektet hennes i Addis Abeba, Etiopia, Afrika

På introduksjonsturen din vil du få en omvisning i nærområdet. Du får vite hvor du kan veksle penger, hvor postkontoret og internettkaféene ligger, og ellers viktige steder som du vil kunne få bruk for. Det er viktig for oss at du raskt blir kjent med omgivelsene, så du er velkommen til å stille alle de spørsmålene du måtte komme på.

Etter omvisningen blir du fulgt til vertsfamilien din. Våre vertsfamilier i Etiopia er middelklassefamilier etter lokale forhold, og de bor i egne hjem i Addis Abeba. Vertsfamilien vil lære deg om landets kultur og tradisjoner, og du vil få sjansen til å smake en av de beste kaffesortene i verden.

Den etiopiske matkulturen byr på mye kjøtt, særlig oksekjøtt og kylling. Kjøttet serveres som krydrede gryteretter, kalt wot. Du vil finne forskjellige retter på matbordet, både grønnsaker, linser, wots og salater. Det hele spises sammen med injera, som er et type flatbrød. Velbekomme!

Etter din første dag med introduksjon og omvisning vil du bli fulgt til arbeidsplassen din. De fleste frivillige bor i gangavstand til prosjektet, men for noen frivillige er det nødvendig å benytte seg av offentlig transport. Uansett hvor du bor og jobber vil en av våre ansatte hjelpe deg med veien.

Transport til og fra arbeidsplassen dekkes av Projects Abroad de dagene du jobber.

Den enkleste og raskeste formen for kollektivtrafikk er de blå og hvite minibussene, som fungerer som offentlige taxier. De kjører overalt i Addis Abeba, og stopper hvor som helst - bare du holder ut hånden og roper “waraj”, som betyr stopp. Du vil også se fullt av blå- og hvitmalte Lada-taxier rundt omkring i byen.

Du vil bli overrasket over den gjestfrie og sjenerøse kulturen i Etiopia. Du vil helt sikkert få mange kaffeinvitasjoner, for det blir sett på som skikkelig kult å ha en “ferenje”, en utenlandsk venn.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲