Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom på Fiji

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Nadi og Lautoka
  • Typer prosjekter: Barnehager og skoler for barn med spesielle behov
  • Alder på barna: 0-16 år
  • Størrelse på gruppene: Varierer
  • Rolle: Arbeide mot målene i Care Management Plan, inkl. pedagogiske aktiviteter med barna, gi emosjonell støtte, øke livskvaliteten til personer med funksjonshemminger
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Fijiøyene i det sørlige Stillehavet er hjem for et høflig folkeslag med eldgamle tradisjoner. Den økende urbaniseringen med et stort antall mennesker som flytter fra landet til bysentrene har ført til at slumområdene i byene vokser. Arbeidsledigheten er høy, og mulighetene for slumbeboerne er dårlige. Som frivillig på Fiji kan du gjøre en innsats for barn og ungdom som virkelig trenger det.

Frivillig arbeid med barnehagebarn og barn med spesielle behov

En frivillig fargelegger masker sammen med en ung gutt i en barnehage på FijiVi arbeider på flere steder i og omkring Nadi og Lautoka på Viti Levus vestkyst. Her kan du jobbe i barnehager og på dagsentre for barn med spesielle behov. Uansett hvilken plassering du jobber på må du være forberedt på utfordringer da disse barna krever mye oppmerksomhet.

Klassene i barnehagene er store, så de ansatte har sjelden mulighet til å gi hvert barn så mye oppfølging som de skulle ønske. Ved å tilbringe tid med barna, leke med dem og ta de med på utflukter og aktiviteter kan du bidra til barnas personlige utvikling og bringe mye glede inn i livene deres. Har du noen spesielle interesser eller kunnskaper som kan skape variasjon i hverdagen til barna, vil forslagene dine bli tatt godt i mot. Ved å vise engasjement og interesse vil du se at mulighetene for å hjelpe er store, og du vil bli belønnet med utallige smil.

Vi samarbeider også med sentre for barn med spesielle behov. Arbeidet her kan være tungt og krevende, men også svært givende. Det er et stort behov for personer med erfaring eller kompetanse innenfor feltet, for eksempel logopeder og frivillige utdannet innen spesialpedagogikk. Det viktigste er likevel at du har tålmodighet og et ønske om å hjelpe til der det er behov.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Frivillig arbeid med barn og ungdom

Frivillige hopper tau med barn i en barnehage på FijiVåre ansatte på stedet arrangerer ukentlige workshops der du og de andre frivillige vil få verdifull innsikt i hvordan disse barne- og ungdomsprosjektene drives, og hva som er bakgrunnen for at de ble startet opp. Det vil være mulighet for å diskutere ulike problemstillinger med de ansatte, og du vil få råd om og tilbakemelding på dine aktiviteter og forslag til prosjektet.

I tillegg til å aktivisere barna, hjelpe til med lekser, ta dem med på turer i nærområdet, så har vi også andre arbeidsoppgaver. Flere av plasseringene tar gjerne imot hjelp til administrative oppgaver, webdesign, markedsføring, undersøkelser eller hjelp til å skrive søknader om driftsmidler. Gi beskjed om dine interesser og evner når du søker så hjelper vi deg med å finne passende arbeidsoppgaver.

De fleste sentrene og barnehagene på Fiji har ferie fra begynnelsen av desember til slutten av januar. Frivillige vil i denne perioden jobbe på Projects Abroads ferieskoler i eller omkring Nadi. På ferieskolene har de frivillige det fulle ansvaret for planleggingen og gjennomføringen av undervisningen, så dersom du har noen egne idéer er dette den perfekte anledningen til å sette dem ut i live.

Som frivillig bor du hos en lokal vertsfamilie som bor i gangavstand eller en kort busstur unna prosjektet du jobber på. Ved å bo hos en vertsfamilie får du en unik mulighet til å bli kjent med kulturen og dagliglivet på Fiji.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre uker dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og få viktig kulturell innsikt.

Vi tilbyr også arbeid med barn og ungdom for dem som velger å delta på landsbyprosjektet vårt i en fijiansk landsby.

Fiji Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲