Projects AbroadProjects Abroad

Landsbyprosjekt på Fiji

Oversikt
  • Sted: Landsbyer nær Nadi
  • Rolle: Ta del i alle sider av landsbylivet
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Hvis du virkelig ønsker å oppleve den fijianske kulturen og ikke bare det Fiji man ser når man er på ferie, så kan vårt landsbyprosjekt der du bor i en tradisjonell fijiansk landsby være perfekt for deg.

Frivillig arbeid med barn i lokale landsbyer på kultur- og samfunnprosjektet på Fiji

Frivillige på dette prosjektet må være forbredt på å virkelig la seg omslutte av det lokale samfunnet og den lokale kulturen. Som frivillig vil du delta i alle aspekter av livet i landsbyen. Morgenene vil du tilbringe på skolen eller i barnehagen. Dersom du velger å jobbe på skolen vil du dele tiden din mellom individuell undervisning eller undervisning til små grupper og hjelpe til med undervisning i fag som IT, kunst, drama, musikk eller annet som kan styrke bidra positivt til barnas læring. Noen av landsbyene foretrekker et mer tradisjonelt undervisningssystem der sang, dans og praktiske læringsmetoder står sentralt, i stedet for det mer moderne eksamenssystemet som vi er kjent med. I standardfag som matte, engelsk og naturfag ønsker de å bruke en mer praktisk tilnærmingsmåte.

Dersom du ønsker å arbeide med yngre barn i barnehagen, vil du assistere læreren i de daglige aktivitetene. Du oppfordres til å komme med egne forslag og idéer til spill og leker for å holde barna i aktivitet.

Ettermiddagene er mer fleksible, og du kan hjelpe til med arbeid på åkrene, matlaging, fletting av kurver, veving av matter, stell av hagene og alle andre oppgaver hvor det er behov for et par ekstra hender. Innbyggerne er i hovedsak metodister, og frivillige kan velge å bli med vertsfamilien på gudstjeneste på søndager dersom man har lyst. Den fijianske kulturen har også et tradisjonelt syn på arbeidsfordelingen blant menn og kvinner. Kvinnene holder seg stort sett i hjemmet og gjør mesteparten av husarbeid som vasking, matlaging og passer barna, men mennene konsentrerer seg om fiske og jordbruk.

Livet på landsbygda

Frivillige sammen med studenter på en skole på Fiji

Som frivillig vil du bo hos en fijiansk vertsfamilie som vil gjøre sitt beste for at du skal føle deg som en del av det samfunnet du bor i. Du vil bo under tradisjonelle forhold og du vil spise alle måltider sammen med familien. Fasilitetene i landsbyen er enkle, og ikke alle familier har elektrisitet hele døgnet. Hos nesten alle familiene finnes det kun kaldt vann, og noen har også toalettet og vaskefasilitetene utenfor huset.

Landsbylivet sterkt preget av tanken om samhold og vennskap. Familiehusene er åpne for naboene, og landsbyboerne bor og jobber sammen. Kvelden er vanligvis familietid, og ettersom familie her betyr storfamilien, så kan det bli veldig sosialt. Man snakker gjerne om dagen sin, spiller kort og synger kanskje litt mens noen klimprer på en gitar. Kava, en tradisjonell drikk som lages av roten til Yaqona-planten, er ofte en viktig del av landsbylivet, og de fleste sosiale anledninger skjer rundt Tanoaen - den store bollen som kava serveres fra.

Hver landsby har en høvding, som er en arvelig posisjon som går fra far til sønn. Høvdingen har en sermoniell rolle, som å overse sermonier. Den som virkelig spiller en viktig rolle i den daglige driften av landsbyen er den folkevalgte Turaga ni Koro, som fungerer som en administrator eller ordfører for landsbyen.

Ved å være frivillig på dette prosjektet kommer du bort fra all lyden og alt stresset som gjerne følger med en storby, men du vil allikevel være innenfor 1 times kjøretur fra Nadi, og dermed ikke langt fra Projects Abroads kontor. Det er viktig at frivillige som velger å delta på dette prosjektet har en moden holdning og er i stand til å jobbe uavhengig av andre. Avhengig av når på året du deltar på prosjektet kan det være at du er den eneste frivillige i landsbyen. Helgene vil du vanligvis ha fri, og da står du naturligvis fritt til å reise rundt med andre frivillige om du skulle ønske det.

Dette prosjektet er tilgjengelig helt ned til én uke, dersom du ikke har tid til å delta lenger. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over en lengre periode.

Vi har også Kultur og Samfunn-prosjekter på flere av våre andre destinasjoner.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲