Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig eller Internship på Ernæringsprosjekt på Fiji

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Nadi 
 • Typer plasseringer: Basert i lokalsamfunn
 • Rolle: Arbeide med de viktigste helseutfordringene som befolkningen i lokalsamfunnene står overfor
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra to uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

På Fiji har Projects Abroad utviklet et ernærings-, helse- og velvære-program, der vi samarbeider med lokalsamfunnene for å håndtere noen av de største helseutfordringene. Helseproblemene er resultat av dårlig kosthold og en usunn livsstil.

Frivillige på ernæringsprosjektet underviser lokalbefolkningen på Fiji i ernæring

Forekomsten av ikke-smittsomme sykdommer, spesielt diabetes og hjertesykdommer, blant voksne i stillehavsregionen er en av de høyeste i verden, i henhold til Verdens Helseorganisasjon (WHO). Disse sykdommene er årsak til opptil 80 % av alle dødsfall på Fiji. På grunn av dette har prosjektet en praktisk tilnærming som fokuserer på å jobbe direkte med innbyggerne.

Dette prosjektet er basert i landsbyer nær Nadi, som ligger på vestkysten av Viti Levu. Det kreves ingen erfaring for å kunne delta på dette prosjektet, men du må ha en interesse for sunn livsstil og et ønske om å utgjøre en forskjell. Du kan derfor arbeide frivillig på prosjektet som en del av et friår, som en pause fra karrieren eller i for- eller etterkant av en ferie. Prosjektet kan også være interessant for personer som skal i gang med medisinstudier, og som ønsker erfaring innenfor et alternativt medisinsk område. 

Ernæringsprosjektet har en holistisk tilnærming til håndtering av alle aspekter av ikke-smittsomme sykdommer, fra identifisering av helseproblemer til utdanning og oppfordring til folket om å ta bedre vare på seg selv og familien sin. 

Hver enkelt frivillig vil bli involvert i prosessen med helsesjekker rettet mot de fire hovedrisikofaktorene (tobakksbruk, fysisk inaktivitet, usunt kosthold og skadelig bruk av alkohol), som øker risikoen for å utvikle ikke-smittsomme sykdommer. Med bakgrunn i resultatene vil du planlegge handlingsplaner, for å møte behovene til hvert enkelt individ.

I begrepet handlingsplan legger vi kostholdsendring, et velværefokus, sunne matvaner og regelmessig mosjon. Vi ser på det som handlingene som må gjøres for at enkeltindividet skal oppnå et sunnere kosthold og dermed minske sjansen for å havne i risikogruppene. 

Frivillige på denne plasseringen vil få muligheten til å gjennomføre workshops innenfor kosthold og ernæring, treningstimer og holde demonstrasjoner for hvordan man lager sunn mat for lokalbefolkningen.

Din rolle som frivillig

Frivillig på et Ernæringsprosjekt undersøker helsen til lokale for å lære dem om viktigheten av en sunn livsstil

Som frivillig vil du samarbeide med lokale innbyggere som vanligvis ikke har lett tilgang til helsesentre.

Project Abroad samarbeider med tre upriviligerte lokalsamfunn. Våre frivillige besøker disse lokalsamfunnene regelmessig hver uke. Her gjør vi helsefremmende arbeid, skaper oppmerksomhet og et felles engasjement rundt helse og kosthold samt at vi gir innbyggerne tett oppfølging. Hvert lokalsamfunn Projects Abroad jobber med har skoler der de frivillige underviser barna om sunn mat, mosjon og viktigheten av et godt kosthold. Dette gjøres på en kreativ og praktisk måte – det skal være gøy med kosthold! Dette betyr at mer enn 300 barn vil dra stor nytte av våre frivillige, og vi håper dermed å hjelpe bidra til en sunnere fremtid for den nye generasjonen.  

I begrepet handlingsplan legger vi både kostholdsendring, sunne matvaner og regelmessig mosjon. Vi ser på det som handlingene som må gjøres for at enkeltindividet skal oppnå et sunnere kosthold og dermed minske sjansen for å havne i risikogruppene.

Sammen med innbyggerne i lokalsamfunnene vil de frivillige fokusere på disse oppgavene og gjennomføre handlingsplaner sammen med innbyggerne:  

 • Helse- og sunnhetsundersøkelser
 • Analyse, gjennomgang og utarbeiding av handlingsplaner
 • Gjennomføring av handlingsplaner
 • Oppfølging med en ny helse- og sunnhetssjekk samt gi motivasjon til å fortsette handlingsplanen
 • Evaluering av helse- og sunnhetsundersøkelser og handlingsplanen
 • Implementering av en eventuelt revurdert handlingsplan
 • Oppfølgingsaktiviteter og entusiasme rundt å fortsette handlingsplanen

Sammen med beboerne har vi blitt enige om å lage en liten konkurranse hvor de tre lokalsamfunnene skal konkurrerer om å vinne en premie som deles ut til lokalsamfunnet med de beste resultatene og største forandringene. Prisen deles ut i desember. 

Har du lyst til å være med å gjøre Fiji til en sunnere nasjon? Da er dette prosjektet noe for deg!

Fiji Nutrition Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲