Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Filippinene

Oversikt
  • Sted: Bogo City og San Remigio, Cebu
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: San Remigio, Bantayan- og Malapascua-øyene

Klikk her for å se alle prosjekter i Filippinene

Kart over Projects Abroads kontor og frivilligplassering i Cebu, Filippinene Children on a beach in the Philippines

Filippinene er et tropisk øyparadis, bestående av mer enn 7000 øyer. Landet har en lang historie med spansk herredømme og skiller seg både geografisk og kulturelt fra fastlands-Asia. Å jobbe frivillig på Filippinene er utfordrende, men også svært givende. Dette er en øygruppe med et stort fattigdomsproblem, der mange tusen barn vokser opp i fattigdom, ofte uten tilgang på grunnleggende helsetjenester og skoletilbud. Rask vekst og urbanisering har ført til at nesten halvparten av landets befolkning nå bor i byer og tettsteder, og Filippinene er i dag et av de mest urbaniserte landene i Sørøst-Asia.

Tradisjonell sinulogfestival på Projects Abroads plassering på Filippinene

Det er mye du kan bidra med på Filippinene. For eksempel kan du jobbe i en barnehage eller på et dagsenter for å hjelpe vanskeligstilte barn. Du kan også undervise i engelsk på skoler, eller jobbe sammen med lokale leger og sykepleiere på et medisinprosjekt. Du kan delta fra én uke og oppover. Prosjektene er åpne for alle, enten du har et friår, ønsker en annerledes sommerferie eller tar en pause fra karriere og jobb.

Projects Abroad i Filippinene

Solnedgang over Projects Abroads plassering for frivillig arbeid i Cebu, Filippinene

Filippinene ligger vest i Stillehavet, med Taiwan, Vietnam og Borneo som nærmeste naboer. Projects Abroad holder til i den lille byen Bogo City og i San Remigio på øya Cebu, en del av Visayan-øygruppen.  

Bogo City er hjem til mer enn 90 000 mennesker. Bogo ligger nord på øya Cebu, ca. 4 timer med buss fra Cebu City. Cebu er en av de best utviklete provinsene på Filippinene. Ceby City er hovedsenteret for handel, utdanning og industri i Visayas. Store deler av Cebu har vært i rask utvikling de siste årene og enkelte områder i sentrum og ved kysten er moderne og velutviklede, mens andre områder er fortsatt hjem for fattige innbyggere og innflyttere fra hele regionen.

San Remigio er nabokommunen til Bogo City og ligger i den nordlige delen av Cebu, ca. 15 km fra Bogo City hvor du finner Projects Abroad-kontoret. I San Remigio bor det 58 000 mennesker, og det er et stort behov for hjelp av frivillige i dette området. Spesielt er mangel på rent vann og toalettfasiliteter, og grupper av mennesker som ikke har tilfredsstillende tilgang på grunnleggende ting som husly, utdanning og helsetilbud en utfordring. 

I Cebu City har du mulighet til å utforske mange spennende markeder, eller du kan velge å slå deg løs på et av de moderne kjøpesentrene, som har både kinoer og barer. Er det steder av historisk interesse du er på jakt etter, så er Fort San Pedro og Magellan’s Cross gode steder å lære mer om Filippinenes historie som spansk koloni. Den spanske innflytelsen er også godt synlig under de mange lokale festivalene og gateparadene, med Sinulog Festival, som likner Mardi Gras, som et høydepunkt i slutten av januar.

Opplevelser i Filippinene

Øya Cebu har utsøkte strender som kan friste med hvit sand, krystallklart hav og fantastiske muligheter for dykking og snorkling. Det finnes også mer bortgjemte steder, slik som øyene Bantayan og Malapascua, som er perfekte for en helgetur. 

Har du tid til å reise litt på egenhånd, så er Filippinene et eldorado for øyhopping – hvis du hadde forsøkt å besøke alle øyene med en fart på én øy om dagen, ville det tatt deg over 20 år å bli ferdig! Du kan besøke andre øyer både med båt, eller med innenriksfly, dersom du vil litt lengre unna. Resten av sørøst-Asia er også kun en flytur unna, og Cebu City med sin internasjonale flyplass og et utall lavprisselskaper gjør turen til land som Vietnam, Indonesia og Thailand enkel.

Dine muligheter for frivillig arbeid i Filippinene

Ungdomsfrivillig:

Gruppefrivillig 19+ i:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲